Înghețată de trandafiri. O rețetă specială, care îți va încânta papilele gustative
Publicat pe 18.07.2022 la 20:42 Actualizat pe 18.07.2022 la 20:42
Căldura de afară ne face să stăm în casă și să ne răcorim cu înghețată, însă cea făcută în casă este mult mai sănătoasă decât cea cumpărată din comerț. Ei bine, noi vă vom prezenta o rețetă de înghețată de trandafiri. Este un desert special, care îți va încânta papilele gustative atât ție, cât și celor dragi. Care sunt pașii pe care să-i urmezi în prepararea acestui tip de înghețată.
- Cum se prepară înghețata de trandafiri
- De ce ingrediente aveți nevoie
Înghețata este desertul sezonului, iar noi îți vom prezenta o rețetă delicioasă și inedită. Ei bine, este vorba despre înghețata de trandafiri. Este un preparat delicios, care îți va încânta papilele gustative și care nu este atât de greu de preparat. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Înghețată de trandafiri - rețetă
Ingrediente:
-30 de flori de trandafiri de dulceață
-1/2 pliculeț de sare de lămâie
-300 gr de zahăr
-500 ml de lapte dulce fiert, gras
-300 gr de smântână naturală, vrac
Mod de preparare:
Se aleg petalele de la trandafiri, se clătesc foarte bine sub un jet de apă, se strecoară de apă și se lasă la scurs pentru aproximativ o oră. Se pun într-un vas și se freacă foarte bine cu sarea de lămâie, până când se sfărâmă, apoi se adaugă peste ele zahărul, se amestecă bine și se bagă vasul la frigider peste noapte.
Dimineața, se bagă la mixat compoziția de trandafiri, smântână, lapte dulce și se mixează bine la o viteză potrivită, nu foarte mare. Se mixează aproximativ 10 minute, apoi se bagă compoziția într-un vas de plastic și se pune în congelator.
Din când în când se mai scoate înghețata din congelator și se amestcă ușor. Se lasă la congelator cel puțin zece ore sau peste noapte, apoi se poate servi cu sirop de trandafiri sau fără, depinde de preferință.