Ingredientele pentru cea mai bună fasole cu cârnați de 1 decembrie. O rețetă delicioasă
Publicat pe 28.11.2022 la 11:01 Actualizat pe 28.11.2022 la 11:01
Ziua Națională a României se apropie cu pași repezi, iar românii se pregătesc intens pentru această zi specială. Ei bine, dacă nu ai idee ce să pregătești pe data de 1 decembrie, noi v-am pregătit o rețetă delicioasă pentru cea mai bună fasole cu cârnați. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de fasole cu cârnați
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Tu ai idee care sunt ingredientele pentru cea mai bună fasole cu cârnați de 1 decembrie? Ei bine, noi v-am pregătit o rețetă simplă, care cu siguranță îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă specială!
Rețeta celei mai bune fasole cu cârnați de 1 decembrie
Ingrediente:
-400 gr de fasole albă uscată
-2 bucăți de cârnați
-1 bucată de bacon
-1 ceapă
-3 căței de usturoi
-1 bucată de praz
-4 linguri de roșii prăjite sau zdrobite
-1 linguriță de boia de ardei dulce
-1 jet de ulei
-1 praf de sare
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de a prepara această rețetă, înmuiați fasolea în apă și lăsați-o așa pentru aproximativ 12 ore, adică pentru toată noaptea. A doua zi, începeți prin a tăia legumele și a curăța cățeii de usturoi, astfel că aceștia se lasă exact așa cum sunt, adică întregi. Curățați și ceapa și tăiați-o în jumătate. Spălați foarte bine prazul și tăiați o bucată din acesta.
Puneți ulei într-o oală mai înaltă, după care adăugați legumele tăiate și căliți-le pentru aproximativ cinci minute, după care adăugați și roșia și amestecați foarte bine. Cârnații se taie în felii, iar baconul se taie în bucăți. Adăugați în oală și aceste două produse, apoi amestecați li lăsați la fiert. Se adaugă în oală și boiaua de ardei dulce și se amestecă foarte bine.
Se scurge de apă fasolea și se adaugă în oală peste sos. Adăugați apă până când le acoperiți, apoi lăsați la foc mare până în momentul în care începe să fiarbă.
Când începe să fiarbă, luați spuma cu ajutorul unei linguri, apoi reduceți focul și mai lăsțai la fiert pentru aproximativ o oră. În tot acest timp trebuie să vă asigurați că fasolea nu rămâne fără apă, astfel că din când în când trebuie să mai puneți câte un pahar cu apă.
Când este aproape gata, condimentați cu sare și gustați, pentru a potrivi gustul. Puneți și bulion, apoi amestecați și lăsați să fiarbă pentru aproximativ zece minute. Dacă vi se pare că este bun așa cum este, scoateți legumele. Când este gata, opriți focul și lăsați-o puțin la odihnit, după care savurați alături de pâine de casă și murături. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec pufos cu caise. Un desert delicios și simplu de preparat