Ingredientele pentru cea mai bună lasagna cu carne tocată. Rețeta bucătarilor
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 03.11.2022 la 16:55
Actualizat pe 03.11.2022 la 16:56
Dacă nu știi ce să mai gătești pentru tine sau pentru cei mici, rețeta de mai jos îți vine în ajutor. Lasagna este un preparat delicios și este o opțiune bună pentru orice moment. Iată cum se prepară aceasta.
- Lasagna este un preparat foarte gustos
- Cum se prepară lasagna
Lasagna se numără printre felurile preferate de mâncare ale românilor. Combinația foilor de lasagna, a sosului din carne, dar și brânză este una, cu adevărat, delicioasă.
Rețeta de mai jos este perfectă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Indiferent că vorbim despre o cină în familie sau de venirea unor musafiri, lasagna poate fi făcută în orice context.
Ingredientele sunt numeroase, dar rezultatul va fi unul pe măsură. Dacă ai copii, îi poți ruga să te ajute, iar activitatea va fi și mai plăcută.
Ingrediente:
- 1 pachet de foi de lasagna
Sos ragu:
- 300 g carne de vită tocată
- 150 g bacon
- 50 g morcovi
- 50 g tulpină de țelină
- 50 g ceapă
- 100 ml vin roșu
- 300 g roșii pasate
- 300 g supă de legume
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
- 100 g parmezan
Sos bechamel
- 70 g unt
- 70 g făină
- 1 l lapte
- sare
- nucșoara
Mod de preparare:
Începem cu sosul ragu. Prima dată se călește șunca tăiată cubulețe în puțin ulei de măsline. Apoi se adaugă legumele tocate mărunt și se mai lasă încă 5-6 minute pe foc. Se adaugă carnea tocată și se rumenește până se evaporă lichidul.
Se toarnă și vinul, se lasă să se evapore și el, apoi adaugi sosul de roșii și supa. Totul se lasă la fiert pe foc mic, aproximativ două ore, acoperit cu un capac. Când este gata, se potrivește cu sare și piper, după gustul fiecăruia.
Pentru sosul bechamel, se încălzește laptele într-o cratiță, fără să fiarbă. Separat, într-o altă tigaie se topește untul, se adaugă făina și se lasă la rumenit, amestecând continuu. Se toarnă laptele fierbinte și se amestecă până se obține un sos mai gros. Se condimentează cu sare și nucșoară.
Separat, într-o tavă cu pereți înalți, se pune un strat de bechamel și unul de sos bolognese, apoi foi de lasagna, sos de carne și parmezan ras. Repetă acest procedeu până termini toate ingredientele. Stratul final va fi compus din sos de carne și se presară parmezan ras. Se coace la cuptor timp de 40 de minute, la temperatura de 170 de grade Celsius.