Ingredientele pentru cea mai bună prăjitură a "leneșului". E gata în câteva minute
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 08.11.2022 la 12:34
Actualizat pe 08.11.2022 la 12:34
Prăjitura „leneșului” este un preparat foarte simplu și rapid de făcut. Ingredientele sunt puține, dar gustul va fi unul de excepție. Atât cei mici, cât și cei mari îți vor mulțumi pentru alegerea inspirată.
- Rețetă prăjitura „leneșului”
- Cum se prepară această prăjitură
Cu siguranță că toate gospodinele își doresc ca rețetele să se prepare rapid, iar timpul în bucătărie să fie cât mai limitat. Prăjitura „leneșului” este perfectă pentru aceste momente. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și totul va fi gata în doar câteva minute.
Ingrediente
- 4 ouă
- 1 cană de iaurt
- 1 cană de zahăr
- 9 linguri de ulei vegetal
- 1 praf de copt
- 2 căni de făină.
Pentru umplutură
- 1 kg de mere
- 3 linguri de ulei vegetal,
- 1 lingură scorțișoară
- 3 linguri de griș
Mod de preparare
După cum arată și numele prăjiturii, ea se prepară în doar câteva minute, fără niciun fel de efort. Se bat ouăle cu zahărul, iar când acesta s-a topit se adaugă uleiul și iaurtul. Se amestecă bine și se pune făina și praful de copt. Puțină vanilie se mai poate adăuga, dacă vă doriți.
Amestecul se împarte în două părți egale. Prima se va pune într-o tavă unsă cu puțin ulei și merge în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de zece minute.
Cât este la cuptor, se pregătește umplutura. Se spală merele, se curăță bine și se dau pe răzătoare. Se călesc alături de zahăr și de griș. Puteți pune și scorțișoară, dacă vă este pe plac. Când coca este gata, se așează uniform umplutura de mere, apoi de adaugă aluatul rămas deoparte. Merge la cuptor aproximativ 50-60 de minute, până ce devine maronie.
La final se poate presăra zahăr pudră pe deasupra. Se lasă la răcit și se poate consuma alături de o cană de lapt cald.