Ingredientul care nu trebuie să lipsească din salata de boeuf. Cea mai bună rețetă pentru masa de Crăciun
Publicat pe 10.12.2022 la 13:31 Actualizat pe 10.12.2022 la 13:32
Pe masa de Crăciun a românilor este nelipsită salata de boeuf, dar mulți aleg să facă o versiune adaptată a rețetei clasice. Totuși, pentru o salată de boeuf ca la carte, există un ingredient care face diferența și nu trebuie să lipsească, dacă ne dorim gustul original.
- Cea mai bună salată de bouef trebuie să aibă acest ingredient
- Rețeta pe care trebuie s-o încerci
Salata de boeuf a suferit multe transformări și adaptări în țara noastră, dar este în continuare printre preferințele românilor când vine vorba de meniul pentru mesele festive de Sărbători. Pentru cei care vor să urmeze rețeta originală, pentru o salată de boeuf adevărată, există un ingredient care nu trebuie să lipsească niciodată.
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din salata de boeuf
Boeuf este un termen preluat din franceză și înseamnă vită, iar de aici puteam să ne dăm seama că rețeta originală de salată de bouef trebuie să conțină vită. În realitate, românii au început să facă salată de boeuf cu carne de pasăre, carne de porc sau chiar fără carne.
Totuși, carnea de vită este cea care dă gustul clasic și savuros al unei salate de boeuf adevărate. Dacă nu ai încercat rețeta originală până acum, nu este timpul pierdut. Prepar-o pentru masa de Crăciun de anul acesta!
Ingrediente
Vei avea nevoie de: 700 g rasol de vită, 1 kg de cartofi, 500 g morcovi, 200 g mazăre, 300 g murături (castraveți, gogoșari etc), 250 g maioneză, 1 lingură cu muștar, zeamă de lămâie, după gust, sare, piper.
Mod de prepare
Se taie carnea în bucăți mici și se pune la fiert, apoi se adaugă morcovii și cartofii în coajă. Legumele se scot mai repede de la fiert decât carnea, astfel că se pot curăța cartofii de coajă și se taie în cubulețe mici până când e carnea gata. La fel se face și în cazul morcovilor și al castraveților murați.
Toate ingredientele se amestecă apoi bine, cu maioneză, iar la final, salata de boeuf se decorează cu gogoșari, castraveți, albuș de ou și maioneză după preferințe.
Pentru a fi singur că salata iese cum trebuie, castraveții murați trebuie să fie storși foarte bine înainte de a fi amestecați cu restul ingredientelor. Totodată, gogoșarii trebuie lăsați și ei la scurs. cel mai bine este ca maioneza să fie preparată în casă și să fie făcută cu muștarr dulce.