Ingredientul pe care nu trebuie să-l uiți când faci dulceață de căpșuni. Echilibrează gustul
Publicat pe 14.12.2022 la 09:04 Actualizat pe 14.12.2022 la 09:05
Dacă vrei să ai cămara plină de bunătăți, trebuie să știi câteva secrete de preparare a dulceții de diferite tipuri. Dulceața de căpșuni are un mic secret, respectiv un ingredient care nu trebuie să lipsească dacă îți dorești să aibă gustul perfect.
- Dulceață de căpșuni ca la mama acasă
- Ce ingredient nu trebuie să lipsească
Când este sezonul căpșunilor trebuie să profităm și să le folosim în cât mai multe preparate și sub cât mai multe forme, fiind fructe delicioase, pe placul tuturor. Când preparăm dulceață de căpșuni lucrurile sunt simple, dar lucrurile se fac puțin diferit față de alte dulcețuri și există un ingredient foarte important, fără de care rezultatul final nu e același.
Ingredientul pe care nu trebuie să-l uiți când faci dulceață de căpșuni
Ingrediente
-1 kg căpșuni bine coapte
- 750 gr zahăr tos
- sucul de la o lămâie
Mod de preparare
Dulceața de căpșuni se prepară puțin diferit de altele. Căpșunile sunt foarte zemoase și se pătrund imediat dacă sunt supuse fierberii, astfel că se vor fierbe pentru o perioadă scurtă de timp, ca textura fructelor să nu fie descompusă în totalitate.
Pentru că ne dorim să facem dulceață, nu gem, trebuie să păstrăm fructele întregi în mare parte. Se sortează cu grijă căpșunile cele mai coapte, se spală și se pun într-o sită la scurt.
Apoi, se curăță codițele și frunzele și se pun într-un recipient alături de zahăr. Se repetă aranjamentul pe straturi până se termină toate ingredientele. Când ajungem la ultimul rând de căpșuni, se adaugă sucul de lămâie, ulterior se acoperă cratița cu un ștergar sau un tifon.
Se va pune totul la rece până a doua zi, apoi se verifică să fie tot zahărul topit și se pune cratița pe aragaz la un foc mediu. Se ia oala de pe foc după 20 de minute, se verifică siropul după ce se răcește, se mai fierbe încă 10 minute și se lasă din nou la rece. La final, a treia rundă de fiert va dura doar 7-8 minute.