Ingredientul secret pentru cea mai pufoasă salată de icre. Ce trebuie să faci cu grişul înainte de a-l pune în blender, de fapt
Publicat pe 06.01.2024 la 11:05 Actualizat pe 06.01.2024 la 11:05
Nu există sărbătoare în an și în care salata de icre să lipsească de pe masa festivă. Ei bine, acest preparat care se găsește cel mai des că aperitiv este unul dintre cele mai delicioase. Salata de icre este potrivită pentru orice eveniment, însă este foarte important să știi să îl prepari. Iată care este ingredientul secret pentru cea mai pufoasă salată de icre!
- Ingredientul pentru cea mai pufoasă salată de icre
- Asta trebuie să faci cu grişul înainte de a-l pune în blender
Salata de icre este una dintre cele mai apreciate preparate de la mesele festive. Aceasta cu griș, cunoscută și sub denumirea de salată de icre moldovenească, se remarcă că o delicatesă tradițională, renumită pentru gustul său inconfundabil, textura plăcută și simplitatea ingredientelor folosite.
Cum pregătești grișul pentru icre
În cazul în care doriți să preparați o rețetă ca la carte de salată de icre, va spunem că secretul este grișul. Ei bine, dacă doriți să adăugați și griș în rețeta dumneavoastră, este recomandat să îl pregătiți în prealabil pentru a-i permite să se răcească complet.
Mai mult, trebuie să știți că acest proces începe prin aducerea apei la fierbere, cu adăugarea unui praf de sare pentru a da savoare.
Asta trebuie să faci cu grişul înainte de a-l pune în blender
Astfel, odată ce apa a atins punctul de fierbere, împrăștiați grișul în ploaie, amestecând în mod continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Apoi, după ce grișul a fiert și a atins consistența dorită, îl puteți răsturna pe o farfurie pentru a-i permite să se răcească eficient.
În acest fel, procesul de pregătire a grișului în avans asigură că acest ingredient va aduce o textură corespunzătoare și va contribui la consistența cremoasă a salatei de icre cu griș. Însă, asigurându-vă că grișul este complet răcit înainte de adăugarea în salată.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de salată de icre cu ceapă și griș. Un preparat delicios pentru întreaga familie