Ingredientul secret pentru cel mai pufos pandișpan cu căpșuni în stil franțuzesc. Desertul care e gata în câteva minute

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.06.2025 la 19:52
Actualizat pe 21.06.2025 la 19:52
Vrei să-ți răsfeți papilele gustative cu un desert rafinat, pufos și gata în doar câteva minute? Pandișpanul cu căpșuni în stil franțuzesc este alegerea perfectă! De ce ingrediente ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un preparat senzațional.
- Cum prepari cel mai pufos pandișpan cu căpșuni în stil franțuzesc
- Desertul care e gata în câteva minute
Secretul acestul pandișpan cu căpșuni stă într-un ingredient simplu, dar esențial: amidonul de porumb, care oferă acea textură aerată și fină. Combinat cu căpșuni proaspete și aluat ușor, rezultatul este un desert care se topește în gură.
Cum prepari cel mai pufos pandișpan cu căpșuni în stil franțuzesc
Ingrediente:
- 4 ouă mari, la temperatura camerei
- 120 g zahăr tos
- 90 g făină
- 30 g amidon de porumb
- 1 linguriță extract natural de vanilie
- un praf de sare
- 250 g căpșuni proaspete (spălate și tăiate în jumătăți sau sferturi)
- zahăr pudră pentru decor
- opțional: coajă rasă de lămâie sau lime pentru o notă de prospețime
Mod de preparare:
Separă ouăle. Pune albușurile într-un bol curat și uscat, iar gălbenușurile în altul. Bate albușurile împreună cu un praf de sare până când încep să formeze o spumă albă. Adaugă treptat zahărul, lingură cu lingură, și continuă să mixezi până obții o bezea fermă și lucioasă.
Adaugă apoi gălbenușurile, pe rând, mixând ușor, apoi adaugă vanilia și, dacă dorești, coaja rasă de lămâie. Amestecă până când vei obține o compoziție omogenă.
Cerne făina cu amidonul de porumb și amestecă. Toarnă apoi compoziția în tavă, nivelează ușor suprafața și adaugă căpșunile tăiate.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 170°C (cu ventilație) sau 180°C (fără) și coace pandișpanul timp de 30-35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Nu deschide cuptorul în primele 20 de minute!
Rețetă de pandișpan cu caise
Ingrediente:
8 ouă ;
4 linguri ulei;
250 g zahăr;
un praf sare;
250 g făină;
6 caise bine coapte;
zahăr pudră pentru servit;
Mod de preparare:
Mixați albușurile cu un praf de sare și, când începe să se formeze spuma, adăugați zahărul.
Continuați apoi să mixați aproximativ 10 minute, până ce se obține o spumă fermă. Se adaugă gălbenușurile, unul cate unul, se amestecă, se toarnă uleiul, apoi se pune și făina și se amestecă ușor cu un tel.
Se toarnă aluatul în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, se pun deasupra feliile de caise, și se pun la copt 25-30 de minute. Dupa ce se răcesc, pot fi servite cu zahăr pudră deasupra.
Citește și: Rețetă de pandișpan cu cacao și vișine. Desertul cu care să-ți surprinzi partenerul