Ingredientul secret pentru cozonacul de Paște folosit de Cătălin Scărlătescu. Rețeta pe care o vei folosi de acum înainte
Publicat pe 12.04.2023 la 13:54 Actualizat pe 12.04.2023 la 13:54
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit ingredientul secret pe care îl folosește pentru a pregăti cozonaci pufoși. Juratul de la "Chefi la cuțite" a spus care este ingredientul minune, care îl ajută să prepare cozonacii ca la carte.
- Ingredientul secret pentru cozonacul de Paște folosit de Cătălin Scărlătescu
- Rețeta pe care o vei folosi de acum înainte
Cozonacul este unul dintre cele mai preparate alimente de la noi. Nu există sarbatrori, fie de iarnă sau de Paște, fără acești cozonaci. Și, pentru că este preferat de mulți români, pe internet există o mulțime de rețete pentru prepararea lor. Cu toate acestea, dacă nu folosești acest ingreident, recomandat de Chef Cătălin Scărlătescu, cozonacii tăi nu vor fi la fel de buni pe cât te așteptai.
Ingredientul secret pentru cozonacul de Paște folosit de Cătălin Scărlătescu
Chef Cătălin Scărlătescu a făcut public ingredientul minune, cu ajutorul căruia reușește să prepare cozonacii ca la carte. Secretul stă în folosirea untului, iar acesta trebuie să fie neapărat de calitate.
Mai exact, juratul emisiunii de gătit "Cefi la cuțite" recomandă untul belgian, cel pe care îl folosește și el. Acest tip de unt este mai gras și mai dens, ceea ce face ca prăjitură să fie mai omogenă și mai pufoasă.
Ingrediente
- 1 kg făină;
- 250 gr zahăr;
- 450 ml lapte;
- 5 ouă;
- 60 gr drojdie;
- 300 gr unt Belgian;
- 500 gr nucă;
- 200 gr rahat;
- 150 gr ciocolată belgiană;
- 30 gr portocală confiată;
- 30 gr coajă de lămâie stafide (opțional).
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl faci este să amesteci drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Apoi, se lasă compoziția să crească până când își dublează volumul. După aceea, se fierbe laptele împreună cu zahărul și se amestecă până se dizolvă, apoi se freacă gălbenușurile cu praf de sare.
Separat, se pune făina într-un bol și turnăm pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiată și aluatul. Întreaga compoziție se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic. Totul se lasă la dospit pentru aproximativ o oră.
Se ia, apoi, o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolată belgiană, rahat și stafide și se rulează. Această ruladă obţinută se taie în două și se împletesc, apoi se ung cu ou.
După care, ele se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi fă ină și se lasă la dospit aproximativ două ore. În momentul în care aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de cozonac pufos a lui chef Florin Dumitrescu. Secretul pentru un desert delicios