Laura Cosoi îți prezintă rețeta ei de macaroane cu brânză dulce și sărată la cuptor
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 18.10.2024 la 21:27
Actualizat pe 18.10.2024 la 21:27
Laura Cosoi le-a arătat fanilor săi o rețetă de macaroane cu brânză delicioasă. Vedeta este o bucătăreasă desăvârșită, astfel că experimentează numeroase preparate delicioase. Pe contul ei de socializare, a publicat detaliile pas cu pas.
- Laura Cosoi îți prezintă rețeta ei de macaroane cu brânză dulce și sărată la cuptor
- Cum se prepară desertul
Laura Cosoi, una dintre cele mai îndrăgite vedete din România, a împărtășit una dintre rețetele ei preferate cu fanii săi. Pe rețelele de socializare a publicat modul de preparare pentru macaroanele cu brânză pe care le prepară des pentru fiicele sale.
Ingrediente
- 400 g macaroane
- 250 g brânză dulce de vaci
- 200 g brânză sărată (telemea, cașcaval, brânză de burduf sau feta)
- 3 ouă
- 200 ml smântână
- 50 g unt (pentru uns tava și deasupra)
- 2 linguri de zahăr (opțional, pentru gustul dulce)
- Opțional: coajă rasă de lămâie sau stafide (pentru un plus de aromă)
Mod de preparare
Pregătirea pastelor:
• Fierbe macaroanele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și clătește-le sub un jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere.
Amestecul de brânză:
• Într-un bol, amestecă brânza dulce cu brânza sărată mărunțită. Poți să guști amestecul și, dacă e nevoie, să adaugi sare.
• Dacă preferi un gust mai dulce, adaugă zahărul și amestecă bine.
• Încorporează și ouăle bătute, smântâna și, dacă dorești, coajă rasă de lămâie sau stafide.
Asamblarea:
• Unge o tavă cu unt.
• Amestecă macaroanele fierte cu compoziția de brânză și ouă, apoi toarnă totul în tavă.
• Deasupra, pune bucățele mici de unt pentru o crustă aurie și frumoasă.
Coacerea:
• Preîncălzește cuptorul la 180°C.
• Introdu tava în cuptor și lasă la copt pentru aproximativ 30-40 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie frumoasă deasupra.