Mușchiuleț de porc cu bacon la cuptor după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.06.2025 la 10:32
Actualizat pe 10.06.2025 la 10:32
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, coaste de porumb, un fel principal, mușchiuleț de porc cu bacon la cuptor, şi un desert, mini tort cu pișcoturi și cremă.
- Cum prepari cel mai bun mușchiuleț de porc cu bacon la cuptor
- Secretul lui Chef Horia Manea pentru un o mâncare delicioasă
Coaste de porumb
Ingrediente:
Porumb
Ulei de măsline
Boia afumată
Pudră de usturoi
Sare
Piper
Suc de lămâie
Coajă de lămâie
Maioneză
Smântână
Mod de preparare:
Se taie porumbul în sferturi și se unge cu amestecul format din pudră de usturoi, boia dulce, ulei de măsline, sare și piper. Se introduce la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade. Între timp, se pregătește sosul amestecând smântână, maioneză, pudră de usturoi, boia dulce, sare, piper, coajă de lămâie și zeamă de lămâie. Coastele de porumb se servesc alături de sos.
Mușchiuleț de porc cu bacon la cuptor
Ingrediente:
Mușchi de porc
Bacon
Porumb
Rozmarin
Cimbru
Sare
Piper
Ulei de măsline
Maioneză
Smântână
Usturoi
Zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Mușchiulețul de porc se subțiază cu ajutorul unui ciocan de bucătărie. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și ulei de măsline. Peste, se adaugă feliile de bacon și se rulează. Apoi, se taie în bucăți egale. Se așează pe frigărui într-o tavă. Se condimentează cu ulei de măsline, sare, piper și rozmarin. Tava se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. Se pregătește sosul amestecând usturoi tocat fin, smântâna, maioneză, porumb sare, piper și zeamă de lămâie. Frigăruile se servesc alături de sos.
Mini tort cu pișcoturi și cremă
Ingrediente:
Pișcoturi
Lapte
Zahăr
Amidon
Ouă
Zeamă de lămâie
Lapte condensat
Afine
Mentă
Mod de preparare:
Laptele se amestecă împreună cu gălbenușurile, amidonul, sarea, zeama de lămâie și laptele condensat. Acest mix se mută pe foc, până când dă în clocot. Între timp, se pregătește baza pentru mini tort, trecând pișcoturile prin lapte. Peste, se toarnă crema. Bolurile se lasă la frigier pentru 40 de minute. Se adaugă fructe.