Orez sârbesc cu muşchiuleţ de vită. Rețetă delicioasă. Vezi modul de preparare
Publicat pe 13.05.2019 la 08:26 Actualizat pe 13.05.2019 la 09:08
Mulţi dintre noi, cei pofticioşi, ne trezim în fiecare dimineaţă în gând cu întrebarea: "Ce mai facem astăzi de mâncare?". De multe ori nici nu dispunem de timpul necesar pentru a ne face de cap în bucătărie, astfel că trebuie să fim pragmatici şi eficienţi. O soluţie la îndemână ar fi preparea orezului sârbesc cu muşchiuleţ de vită. Iată tot ce trebuie să ştii despre acest fel de mâncare delicios:
Mulţi dintre noi, cei pofticioşi, ne trezim în fiecare dimineaţă cu întrebarea: "Ce mai facem astăzi de mâncare?". De multe ori nici nu dispunem de timpul necesar pentru a ne face de cap în bucătărie, astfel că trebuie să fim pragmatici şi eficienţi. O soluţie la îndemână ar fi gătirea orezului sârbesc cu muşchiuleţ de vită. Iată tot ce trebuie să ştii despre acest fel de mâncare delicios:
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 40 min
- Timp de gatire: 30 min
- Gata in: 1 ore, 10 min
INGREDIENTE
- 1 legatura pătrunjel
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 300 g muşchiuleţ de vită
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 roşii
- 1-2 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 ardei
- 1 ceapă
- 400 g orez cu bobul rotund
- cimbrişor proaspăt
Mod de preparare
1. Se alege orezul, se spală în 3-4 ape şi se lasă să stea 10 minute în apă călduţă, să se înmoaie şi sa fiarbă mai uşor.
2. Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe şi se căleşte în ulei până se pătrunde bine. Se adaugă o cană de apă căldă şi se lasă să se înăbuşe. Spre sfârşit, se adaugă roşiile pasate, sarea, piperul şi cimbrişorul.
3. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mare. Legumele se călesc pentru început în uleiul de măsline şi apoi se adaugă orezul scurs de apă. Se lasă să se înăbuşe şi, când a început să se îngroaşe, se adaugă apă călduţă puţin câte puţin.
4. După ce s-a fiert orezul, se adaugă muşchiul de vită şi se amestecă bine. Pentru un aspect şi un gust deosebit, se bagă în cuptor aproximativ 30 de minute. Pilaful sarbesc se serveşte ornat cu pătrunjel verde.
M.C.