Papanași umpluți cu cireșe. O rețeta pe placul tuturor
Publicat pe 28.07.2022 la 15:29 Actualizat pe 28.07.2022 la 15:29
Ce poate fi mai bun decât o porție de papanași. Papanașii sunt un desert bine cunoscut de către români, dar poate nu ai încercat până acum rețeta de papanași umpluți cu cireșe. Încă se mai găsesc cireșe pe piață, așa că fă bine și profită de ele. Prepară cei mai buni papanași din viața ta.
- Papanași umpluți cu cireșe
- Ingrediente și mod de preparare
Papanașii umpluți cu cireșe sunt un adevărat deliciu. Dacă ești fan papanași, trebuie neapărat să încerci această variantă. Nu este cu foarte mult diferită de cea originală și ne este deloc complicată. Gustul este garantat senzațional, iar întreaga familie îi va adora. Iată cum se prepară această rețetă inedită.
Ingrediente
500 g cireșe
500 g brânză dulce
3-4 linguri făină
1 lingură de griș
2 linguri de zahăr
2 ouă
Sare
100 g smântână
50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Speli cireșele și le cureți de codițe. Mixezi brânza dulce cu zahărul ouăle și sarea, până când se dizolvă cristalele de zahăr. În crema obținută, încorporezi făina și grișul. Cu mâinile presărate cu făină, modelezi câte o lingură de compoziție sub formă de mici turtițe, în jurul a câte două-trei cireșe. Pui la fiert apă cu sare. Când clocotește, adaugi papanașii pe rând și îi lași să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute. Îi scoți într-o strecurătoare, îi lași să se scurgă. După ce s-au scurs presari peste ei zahărul pudră și gata de servit. Poftă bună!