Parfait de ciocolată cu zmeură. Rețetă numai bună pentru zilele de vară
Publicat pe 28.05.2022 la 16:54 Actualizat pe 28.05.2022 la 16:54
Dacă ești în pană de idei atunci când vine vorba despre desert pentru zilele de vară, ai nimerit unde trebuia. Astăzi îți prezint o rețetă extrem de potrivită pentru zilele călduroase de vară. Te va răcori imediat și vei avea o stare de relaxare după ce vei consuma acest desert minunat. Iată cum se prepară și ce ingrediente îți trebuie.
- Parfait de ciocolată cu zmeură
- Desertul perfect pentru zilele toride de vară
Parfait este un desert rece, preparat din două straturi de cremă. Este un desert ce provine din Franța și este la mare căutare în zilele toride de vară. Este un desert excelent pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Se prepară rapid și simplu, iar totul este extrem de delicios.
Ingrediente
200 g zmeură
100 g zahăr pudră
150 g ciocolată
1 l de lapte
500 g smântână dulce
4 ouă
7 linguri de zahăr
Mod de preparare
Se separă ouăle. Se freacă separat gălbenușurile cu zahărul până când se albesc. Se adaugă încet și laptele. Se amestecă încontinuu, la viteză mică. Smântâna dulce se amestecă bine cu zahărul pudră, obținându-se astfel o frișcă tare și spumoasă. Ciocolata se topește pe bain-marie.Când este gata topită se lasă să se răcorească puțin și se amestecă cu jumătate din frișcă. Se încorporează în crema de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă și se înglobează și ele în compoziția de mai sus. Se toarnă în cupe speciale alternând straturile de parfait cu cele de frișcă. Se dau la frigider pentru 1 oră. Se decorează înainte de servire cu zmeură proaspătă. Poftă bună!