Pârjoalele marinate de pui. O rețetă pentru întreaga familie
Publicat pe 21.10.2022 la 14:59 Actualizat pe 21.10.2022 la 14:59
Dacă ești în pană de idei, noi îți venim în ajutor cu un preparat extrem de delicios și foarte simplu de făcut. Pârjoalele marinate de pui sunt o alegere excelentă dacă nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie, dar în același timp vrei să îți răsfeți membrii familiei cu o mâncare gustoasă. Iată cum se prepară acest fel de mâncare și cât de repede este gata.
- Pârjoalele marinate de pui
- Ingrediente și mod de preparare
Pârjoalele marinate de pui este o rețetă clasică pe care bunicii și părinții o prepară adesea. Este un preparat delicios și se poate servi alături de un piure de cartofi cu murături sau salată acră. Acest preparat are un gust extraordinar și se prepară destul de repede. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
800 g carne tocată de pui
8 roșii
2 cartofi
2 ardei grași
1 ou
6 căței de usturoi
pătrunjel proaspăt
cimbru proaspăt
zahăr
ulei
oțet de mere
sare
piper
Mod de preparare
Cartofii se decojesc și se fierb. După ce au fiert se pasează și se pun într-un bol. Se adaugă carnea tocată, pătrunjel tocat, ou, usturoi pisat, sare și piper. Se amestecă bine și se formează chiftele. Se prăjesc în ulei bine încins. Roșiile se fierb 2 minute. Se decojesc și se toacă mărunt. Ardeii se taie fâșii subțiri. Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc ardeii 1 minut. Se adaugă roșiile tocate. Se adaugă 2 linguri de oțet , o linguriță de zahăr, sare și piper. Se lasă să fiarbă 5 minute, după care se pun chiftelele. Se pune o crenguță de cimbru și se bagă la cuptor pentru 20 minute.