REȚETE cu pește: Pește crocant, cu sos de usturoi și unt. Gata în 20 de minute

+3 click pentru
galerie

REȚETE cu pește: Pește crocant, cu sos de usturoi și unt. Gata în 20 de minute © rasamalaysia.com

Delicios și rapid. Ce altceva ți-ai putea dori de la o rețeta? Pentru astăzi, vă recomandăm pește crocant, servit cu un inedit sos de usturoi și unt. Partea cea mai bună: preparatul este gata în 20 de minute.

Ingrediente pește crocant cu unt și usturoi:

Pentru pește

  • 340 g file pește alb (halibut sau cod)
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 3 vârfuri de boia
  • 2 linguri amidon porumb
  • 2 linguri ulei de gătit
  • felii de lămâi

Pentru sos

  • 110 g unt sărat, topit
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1/2 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură pătrunjel tocat mărunt

Mod de preparare pește crocant cu unt și usturoi:

Taie peștele în fâșii, nu prea subțiri. Condimentează cu sare, piper și boia. Acoperă peștele cu amidon de porumb.

Prepară sosul amestecând toate ingredientele într-un castron.

Încălzește o tigaie la flacără medie. Adaugă uleiul, apoi peștele pe ambele părți, până devine maroniu-auriu. Ia din tigaie și pune pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie. „Împăturește” peștele cu sosul de unt și usturoi și servește alături de felii de lămâie.

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro