REȚETE cu pește: Pește crocant, cu sos de usturoi și unt. Gata în 20 de minute
Publicat pe 08.02.2019 la 11:16 Actualizat pe 08.02.2019 la 11:26
Delicios și rapid. Ce altceva ți-ai putea dori de la o rețeta? Pentru astăzi, vă recomandăm pește crocant, servit cu un inedit sos de usturoi și unt. Partea cea mai bună: preparatul este gata în 20 de minute.
Delicios și rapid. Ce altceva ți-ai putea dori de la o rețeta? Pentru astăzi, vă recomandăm pește crocant, servit cu un inedit sos de usturoi și unt. Partea cea mai bună: preparatul este gata în 20 de minute.
Ingrediente pește crocant cu unt și usturoi:
Pentru pește
- 340 g file pește alb (halibut sau cod)
- sare
- piper negru măcinat
- 3 vârfuri de boia
- 2 linguri amidon porumb
- 2 linguri ulei de gătit
- felii de lămâi
Pentru sos
- 110 g unt sărat, topit
- 3 căței de usturoi, tocați
- 1/2 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare pește crocant cu unt și usturoi:
Taie peștele în fâșii, nu prea subțiri. Condimentează cu sare, piper și boia. Acoperă peștele cu amidon de porumb.
Prepară sosul amestecând toate ingredientele într-un castron.
Încălzește o tigaie la flacără medie. Adaugă uleiul, apoi peștele pe ambele părți, până devine maroniu-auriu. Ia din tigaie și pune pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie. „Împăturește” peștele cu sosul de unt și usturoi și servește alături de felii de lămâie.
A.P.