Pilaf de post pentru toate gusturile. Trei rețete simple și gustoase
Publicat pe 22.11.2021 la 13:12 Actualizat pe 22.11.2021 la 13:12
Pilaful este un fel de mâncare nelipsit de pe mesele românilor. Bineînțeles, există niște secrete pentru a obține cel mai gustos preparat, deși pare cel mai ușor lucru de făcut din lume, pregătirea orezului dă mar bătăi de cap multora dintre noi. Ei bine, noi vă informăm că existe unele rețete la fel de gustoase, poate chiar și mai savuroase, de post.
- Rețete simple de pilaf de post
- Iată cum să prepari cele mai gustoase preparate
Pilaful poate fi oricând o variantă bună, fără prea multe calorii, dar mai ales atunci când alegeți să țineți post. În continuare vă prezentăm trei rețete gustoase și ușor de preparat, pe placul tuturor!
Pilaf de orez de post cu legume - rețeta clasică
Pilaful de orez cu legume, cel clasic, are ceva aparte, care-l face cremos si numai bun de mâncat. Pentru această rețetă nu vă trebuie nici multă experiență în bucătărie, nici prea multe ingrediente. Cel mai important însă este să aveți legume proaspete la îndemână, pentru ca aroma lor va da mâncării un gust delicios.
Ingrediente
Aveți nevoie de 300 gr orez, 2 morcovi, 3 cepe mici sau una mare, o felie de radacina de telina, 1 ardei gras, 2 rosii, patrunjel verde, sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei și apă.
Mod de preparare
Morcovii, ceapa si telina le curățăm, le spalam si le maruntim cu robotul de bucatarie. Daca nu aveti unul, le puteti da pe răzatoare sau să tăiați mărunt cu cutitul. Ardeiul gras de taie mărut cu ajutorul unui cuțit și se aruncă toate semințele.
Puneți într-o oală cele 2 linguri de ulei și lăsați-l să se încingă. Adăugați apoi legumele tocate și căliți-le, înnăbunșindu-le, după preferință, în apă. Mai apoi puneți și orezul și apa (cantitatea de apă dublă față de cantitatea de orez) și lăsați să fiarbă.
Trebiuie să dați roșiile prin răzătoare, pentru a scăpa de coajă, iar ele se pun la final peste orez. Nu uitați să adăugați și sare și piper după gust! Pentru servire puteți pune pe deasupra pătrunjel proaspăt tocat.
Pilaf cu ciuperci de post
Această rețetă este cea mai ușoară pentru prepararea orezului de post cu ciuperci. Pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Ingrediente
Pentru această rețetă aveți nevoie de 200g orez cu bob rotund, pus la inmuiat în apă cel putin cu o ora înainte, 250g ciuperci feliate, 1 ceapa mare, marunțită și o lingura ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare
Puneți la încins uleiul într-o oală la foc mediu. Adaugă ciupercile feliate și ceapa tăiată și puneți-le în tigaie. Orezul este pus și el pe deasupra, însă înainte trebuie ținut în apă cel puțin o oră. Mai apoi puneți și apa, lăsați să dea în clocot și să fiarbă 10 minute. Asta este tot! Ușor de preparat și o rețetă delicioasă.
Rețetă de pilaf sărbesc de post
Această mâncare ne aduce aminte de copilărie, atunci când părinții ne preparau acest preparat delicios. Iată cum poți face această rețetă!
Ingrediente
Aveți nevoie de o ceapă , ulei, 1 morcov, 1/2 linguriță mirodenia, 1 dovlecel mediu, 2 bucați ardei gras, 1 legatură pătrunjel, 1 cană orez ( aprox 180 gr ), 4-5 roșii, sare și piper.
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărunt și se pune la călit împreună cu mirodenia. Morcovul trebuie dat prin răzătoare și se adaugă peste ceapă. Dovlecelul se taie cubulețe, iar ardeiul gras fâșii. Adaugați morcovul si mai lasați încă două, trei minute. Mai apoi, adăugăm roșiile tăiate cubulețe, orezul și 550 gr de apă și pătrunjelul tocat. Adăugăm sare si piper după gust .Introducem la cuptor aproximativ 40 minute, timp în care preparatul va fi bine legat, omogen.