Piure de năut cu carne condimentată. Rețeta perfectă pentru pretențioși
Publicat pe 13.04.2022 la 16:09 Actualizat pe 13.04.2022 la 16:09
Poți înlocui foarte ușor piureul clasic de cartofi cu cel de năut. Alături de carnea condimentată este curcubeu pe cerul gurii. Această rețetă este perfectă atunci când nu știi ce să faci de mâncare și vrei și ceva sănătos în același timp.
- Rețeta de piure de năut și carne condimentată este foarte gustoasă
- Cum se prepară
Rețeta de piure de năut cu carne condimentată o să te cucerească din prima. Este ideală pentru cei care vor să mănânce ceva rapid, gustos și sănătos. Mixul de condimente cu coriandru, chimion și coajă de lămâie are un impact maxim asupra gustului fripturilor. Este potrivit pentru carnea de vită, pui sau miel. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă.
Ingrediente
Piure de năut
250 gr năut fiert (+ 100 ml apă în care a fiert)
25 gr unt
25 gr ulei de măsline extravirgin (cel folosit la salate)
1 lingura suc de lămâie
sare, piper negru proaspăt râșnit
Carne condimentată
250 gr carne măcinată (de vită/vițel sau miel)
1/2 linguriță pastă de ardei (iute sau dulce)
1/2 linguriță chimion măcinat
1/2 linguriță coriandru boabe măcinate
1/4 linguriță turmeric
coaja rasă de la 1/3 lămâie bio
75 ml apă în care a fiert năutul
câteva roșii cherry (opțional)
pătrunjel si mărar pentru decor
sare, piper negru
Mod de preparare
Se fierbe năutul pentru început. Se pune năutul fierbinte în robotul de bucătărie. Adăugați untul tăiat cubulețe, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Presărați puțină sare și râșniți piper negru. Mixați bine, picurând doar puțină apă fierbinte. Când devine pastă fină, adăugați restul de apă fierbinte în două tranșe și continuați să mixați lung (cca 30 secunde), până obțineți un piure cât mai fin și super cremos. Condimentați cu sare. Acum, într-o tigaie încinsă puneți carnea tocată cubulețe. După ce s-a rumenit carnea suficient, puneți peste ea condimentele și pasta de ardei. Se mai lasă împreună circa 2 minute. Adăugați 75 ml de apă de la năut și roșiile cherry tăiate în jumătate, puneți capacul pe tigaie și fierbeți până apa se evaporă aproape de tot. Acum adăugați coaja de lămâie și mai sotați încă un minut. Poftă bună!