Rețete pentru cină: Pizza de post, cu legume
Publicat pe 24.03.2019 la 21:08 Actualizat pe 24.03.2019 la 21:13
În perioada Postului nu trebuie să lipsească varietatea din alimentație, chiar dacă uneori simți că nu prea mai ai opțiuni. Legumele pot fi gătite în fel și chip și cu doar câteva ingrediente poți prepara o mâncare delicioasă, pe placul întregii familii.
În perioada Postului nu trebuie să lipsească varietatea din alimentație, chiar dacă uneori simți că nu prea mai ai opțiuni. Legumele pot fi gătite în fel și chip și cu doar câteva ingrediente poți prepara o mâncare delicioasă, pe placul întregii familii.
Pizza este un preparat care se gătește rapid și doar cu puțină imaginație poți face magie în farfurie.
Ingrediente pentru pizza de post, cu legume
- 300 g făină
- 150 ml apă caldă
- 2 linguri ulei măsline
- 2 lingurițe drojdie uscată
- sare
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cățel usturoi
- o conservă roșii cuburi
- 1 lingură bulion
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță oțet alb
- 1 lingură oregano
- 2 ardei - culori diferite
- 2 ciuperci
- 100 g măsline
- frunze busuioc
Mod de preparare pizza de post cu legume
Amestecă făină cu zahărul și drojdia într-un bol, apoi adaugă apă caldă și uleiul. Amestecând, adaugă și un praf generos de sare și omogenizează aluatul. Frământă aluatul pentru pizza de post pentru 5-10 minute de mâna, apoi lasă-l să crească 30 de minute minim. Între timp, pregătește sosul de roșii pentru pizza de post: Mărunțește usturoiul și rumenește-l în puțin ulei încins, adaugă roșiile cuburi și restul de ingrediente. Lasă sosul de roșii să se răcească și toacă ingredientele de mărime potrivită. Înjumătățește aluatul pentru pizza și întinde cele două jumătăți pe un blat cu făină. Așază aluatul pe tavă de pizza, întinde jumătate din sosul de roșii pe pizza și așază legumele tăiate deasupra. Pune la cuptor pentru 20 de minute, sau până când se rumenește. Poftă bună!
A.C.