Plăcintă cu mere glazurată. Rețeta pe gustul tuturor
Publicat pe 24.05.2022 la 20:46 Actualizat pe 24.05.2022 la 20:46
Plăcinta de mere glazurată este o rețetă tradițională, românească, dar puțin interpretată. Plăcinta de mere este un desert preferat de mulți români și este un desert care aduce amintiri din copilărie. Această rețetă este cu atât mai specială, pentru că glazura oferă acestui desert un gust aparte.
- Plăcintă de mere glazurată
- Cum se prepară această rețetă delicioasă
Rețeta de plăcintă glazurată de mere este o rețetă care se prepară în orice zonă a țării și aduce aminte de gustul copilăriei. Acest preparat are un gust aparte datorită glazurii și este extrem de delicioasă. Iată cum prepară.
Ingrediente
250 g unt
150 g zahăr
300 g făină
100 g iaurt
2 ouă
8 mere
Scorțișoară
Mod de preparare
Se freacă 200 g unt cu 100 g de zahăr. Se adaugă iaurtul și ouăle bătute. Se omogenizează și se presară făina. Se frământă ușor. Se păstrează la rece. Merele se decojesc, se rad pe răzătoarea mare și se prăjesc în 50 g unt încins. Se adaugă restul de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Se lasă pe foc mic până scad. Se împarte aluatul în două și se întinde în foi. Se pune prima foaie în tava unsă cu unt, se întinde umplutura de mere și se acoperă cu a doua foaie. Se coace 45 minute la foc moderat, apoi se glazurează cu zahăr brun. Poftă bună!