Prăjitura care a câștigat inima românilor de Crăciun! Crăciuniţa e favorita gospodinelor

Prăjitura care a câștigat inima românilor de Crăciun! Crăciuniţa e favorita gospodinelor © Facebook

Prăjitura Crăciunița este printre favoritele gospodinelor de sărbători, având un gust deosebit, fiind în același timp practică și foarte ușor de făcut. 

Yammy! Ce gust, ce miros, ce aspect! Prăjitura Crăciunița este una dintre cele mai gustoase preparate, fiind pregătită de gospodine în Ajun de Crăciun. Poate fi făcută de oricine, fiind foarte practică. Pentru prăjitura Crăciunița ai nevoie de câteva ingredinte, așa că îți venim în ajutor, oferindu-ți rețeta.

Ingrediente necesare:

8 ouă
80 grame mac
70 grame nucă de cocos
200 grame zahăr
200 mililitri lapte
60 grame făină
1 pachet de margarină
1 plic de zahăr vanilat
200 grame pișcoturi
100 mililitri cafea

Ingrediente necesare pentru glazură:

4 linguri zahăr
3 linguri lapte
2 linguri cacao
25 grame margarină
25 grame nucă de cocos

Cum se prepară prăjitura Crăciunița?

În primul rând, trebuie să bați albușurile spumă, cu telul sau mixerul, mai apoi, treptat să adaugi 100 grame zahăr, jumătatea din cantitatea din lista de mai sus. Cea de-a doua jumătate se pastrează pentru mai târziu. De asemenea, zahărul trebuie bine topit înainte, încorporat în spuma obținută în urma baterii albușului tare. 

Se adaugă macul, nuca de cocos, presărându-se în același timp două linguri de făină. Se amestecă pănâ când compoziția va deveni omogenă. Rezultatul se va pune în tavă și se va băga la cuptor, la foc mic. Este de preferat să folosiți hârtie de copt.

Pasul următor este pregătirea cremei, prin amestecul gălbenușurilor cu zahăr, adăgându-se și restul de făină, lapte și zahăr vanilat. Amestecul se lasă la răcit. Se întinde jumătate de cremă pe blat, iar apoi se așează pișcoturile unul lângă altul, înmuiate fiind în cafea.

Glazura este ușor de preparat. Luați un vas în care puneți, la foc mic, zahărul amestecat cu laptele, cacaoa și margarina. Rezultatul trebuie să fie o cremă groasă, care să dea în clocot. 

La final, glazura se întinde pe prăjitură și se presară nucă de cocos pe deasupra. Prăjitura este gata pentru a fi degustată. Poftă bună! 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro