Prăjitura „Chinezoaică”. O rețetă simplă pentru un început de săptămână
Publicat pe 28.02.2022 la 16:12 Actualizat pe 28.02.2022 la 16:12
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert delicios, dar nu mai știi ce bunătăți să mai prepari, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Chinezoaică”. Cu siguranță că vei primi laude din partea tuturor.
- Cum se pregătește prăjitura „Chinezoaică”
- Cea mai delicioasă rețetă
Cum îți poți surprinde familia dacă nu cu un desert delicios. Noi îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru prăjitura „Chinezoaică”. Iată de ce ingrediente avem nevoie!
Rețetă pentru prăjitura „Chinezoaică”
Ingrediente blat
- 250 g nuca tăiată
- 30 g cacao
- o linguriță praf de copt
- o linguriță extract de vanilie
- o linguriță de sare
- 180 g făină
- 6 albușuri
- 250 g unt
- 220 g zahăr
Ingrediente glazură
- 10 g amidon de porumb
- o linguriță extract de vanilie
- un praf de sare
- 6 gălbenușuri
- 140 g zahăr pudră
Modul de preparere
Pentru prepararea blatului amestecăm făina, cacao și praful de copt, după care mixăm untul cu vanilia și zahărul preț de trei minute. Punem și nuca, iar apoi batem albușurile cu sarea.
Într-o tavă unsă cu unt punem blatul și o băgăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru 30 de minute.
Mixăm amidonul de porumb, gălbenușurile, sarea, vanilia și zahărul până aluatul devine cremos. Întindem flazura peste blat și mai băgăm încă o dată prăjitura la cuptor, la 150 de grade, pentru 15 minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura ”Ora 12”. Cea mai simplă și delicioasă rețetă