Prăjitură cu mere și cremă de vanilie. Rețetă răcoritoare de dulce
Publicat pe 30.04.2022 la 13:40 Actualizat pe 30.04.2022 la 13:41
Este sâmbătă, așa că este timpul pentru o rețetă dulce mai specială. Prăjitura cu mere și cremă de vanilie este un preparat simplu care va cuceri inimile tuturor celor care o gustă. Este o rețetă care nu îngreunează organismul după e este consumată, iar cei mici cu siguranță o vor adora.
- Prăjitura cu mere și cremă de vanilie este extrem de delicioasă
- Iată cum se prepară
Prăjitura cu mere și cremă de vanilie este o rețetă pe care o vei face mereu dacă apuci să o faci o dată. Este simplă, iar prepararea ei nu este deloc complicată. Ingredientele sunt la îndemâna oricui, trebui să ai dor puțină răbdare. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
Pentru 4 foi
18 linguri apă minerală
18 linguri ulei
15 linguri zahăr
1 praf de copt
Coaja rasă de la o portocală
700-750 g făină
Pentru umplutura de mere
1.5 kg mere
1 lingură unt
5-6 linguri zahăr
1 linguriță scorțișoară
Pentru crema de vanilie
500 ml lapte
2 gălbenușuri
4 linguri zahăr
3 linguri amidon
3 lingurițe zahăr vanilat
2 lingurițe esență de vanilie
2 linguri de unt
Mod de preparare
Pregătirea foilor: Într-un bol amesteci apa minerală, uleiul, zahărul, coaja rasă de portocală și învârți ușor cu un tel, până se topește puțin zahărul. Cerni făina și praful de copt, apoi începi să pui treptat peste lichid, până obții o bilă de aluat omogenă, dar ca o plastelină, să o poți modela ușor. Împarți aluatul în 4 părți egale. Întinzi prima foaie cu sucitorul, cât mai subțire. Ungi dosul unei tăvi cu margarină, o tapetezi cu hârtie de copt și așezi prima foaie. O înțepi cu furculița din loc în loc, o introduci în cuptorul încins pentru 10-12 minute, cât să se poată usca puțin. Când este gata, scoți foaia pe un fund de lemn sau în altă tavă. La fel procedezi și cu celelalte 3 foi.
Pregătirea umpluturii de mere: Speli merele, le cureți de coajă, apoi le dai pe răzătoarea mare. Topești untul într-o cratiță, adaugi merele, pe care le storci între mâini, și zahărul. Lași focul mediu și amesteci până se evaporă tot lichidul. La final, adaugi scorțișoara și le mai lași două minute. Le iei de pe foc și le lași să se răcorească.
Pregătirea cremei de vanilie: Într-un bol, amesteci cu un tel gălbenușurile cu zahărul și zahărul de vanilie. Subțiezi cu puțin lapte, apoi adaugi amidonul și învârți bine, să nu se formeze cocoloașe. Restul de lapte îl pui într-o cratiță pe foc. Când începe să clocotească, încorporezi amestecul de amidon, dai focul la mic și lași până se îngroașă ca o budincă, dar în acest timp amesteci în ea, să nu se formeze cocoloașe. Tragi de pe foc, pui untul și amesteci până se topește. Aromatizezi crema cu esență de vanilie.
Începi să asamblezi prăjitura: așezi prima foaie, pui jumătate din cantitatea de mere rece și o întinzi cu paleta. Așezi a doua foaie, peste ea pui crema de vanilie fierbinte, pe care o întinzi uniform, apoi din nou foaie, restul de mere și ultima foaie deasupra. Peste prăjitură pui ceva greu (un fund de lemn) și dai la rece peste noapte. Foile se vor înmuia, aromele se vor îmbina, iar prăjitura o să vă placă la nebunie. Poftă bună!