Prăjitură cu sfeclă
Publicat pe 24.04.2019 la 14:12 Actualizat pe 24.04.2019 la 14:14
Vă prezentăm o prăjitură ușoară și răcoroasă, cu ingrediente surpinzătoare.
Vă prezentăm o prăjitură ușoară și răcoroasă, cu ingrediente surpinzătoare.
Poate părea ciudată prezența sfeclei într-o prăjitură, dar veți fi uimiți de cât de pufoasă va fi și cât de dulce fără a adauga o cantitate mare de zahăr. Prăjitura cu sfeclă fără gluten este un desert perfect pentru zilele de vară. Are o combinație de arome care vă va încânta toate simțurile. Dacă nu doriți să o glazurați mascarpone, puteți folosi iaurt de cocos sau orice alt del de iaurt. Este perfectă doar pudrată cu puțină cacao. Este gata în doar 25 de minute, iar din ingredientele de mai jos veți avea 10-12 porții. Dacă nu ești pasionată de gătit prăjituri, dar totuși îți place să le mănânci poți căuta o cofetărie cod CAEN 4619 de unde să îți cumperi ce îți place.
Ingrediente
Aluat
350-400 g sfeclă
50 g ulei de cocos
200 g zahăr brun
1 linguriță esență de vanilie
100 g migdale mărunțite
100 g nucă de cocos deshidratată
Coaja de la o portocală (spălată bine)
60 g cacao
5 ouă
Praf de copt fără gluten
Glazură de zmeură și mascarpone
200 g mascarpone
100 g zmeură congelată
30 g zahăr pudră
Zmeură proaspătă și fulgi de cocos pentru decor.
Pași pentru a prepara prăjitură cu sfeclă fără gluten
Se preîncălzește cuptorul la 170⁰C. Se unge cu ulei de floarea soarelui o tavă de prăjituri cu diametrul de 20-23 cm. Se pune deasupra hârtie de copt.
Sfecla se spală bine, se curăță de coajă, se taie în bucăți de mărime potrivită și se pune la fiert în apă rece. Se lasă până când se înmoaie. 15 minute sunt suficiente de obicei, dar poți încerca cu ajutorul unei furculițe să vezi dacă este gata. Se pune apoi într-o strecurătoare pentru a se scurge și apoi se pune în robotul de bucătărie cu uleiul de cocos, zahărul brun și esența de vanilie. Se mixează bine până când toate ingredientele se amestecă și compoziția are o textură omogenă.
Se adaugă migdalele mărunțile, nuca de cocos, coaja de portocală, pudra de cacao, praful de copt și ouăle. Se pornește din nou robotul de bucătărie și se lasă până când toate ingredientele s-au amestecat bine. Se toarnă apoi în forma deja pregătită și să dă la cuptor pentru o oră. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi scoasă din tavă.
Pentru a face glazura, se amestecă cu mixerul mascarpone cu zmeura decongelată și zahărul pudră până când se omogenizează perfect. Apoi, compoziția se dă la rece pentru cel puțin o oră. Dacă nu aveți timp, puneți la congelator pentru 15 minute. Atunci când este pusă desupra prăjiturii trebuie să fie fermă. Se întinde cu ajutorul unei spatule. Desertul se decorează cu zmeură și fulgi de cocos. Se poate presăra cu cacao.
Se poate servi și a doua zi cu condiția să fie ținut la rece între timp.