Prăjitură cu smântână. Rețeta unui desert gustos și foarte rapid
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 22.02.2022 la 23:58
Actualizat pe 22.02.2022 la 23:58
Ai încercat vreodată prăjitura cu smântână?! Dacă nu ești un adept al prăjiturilor extrem de dulci, cu multă ciocolată, acesta poate fi desertul ideal pentru tine. Se prepară foarte ușor și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Iată cum să gătești cea mai delicioasă prăjitură cu smântână, pas cu pas!
- Prăjitură simplă și rapidă
- Nu ai cum să dai greș cu ea
- Cum să o prepari, pas cu pas
Prăjitura cu smântână este un desert îndrăgit de toată familia. Simplu, însă foarte gustos, îi poate mulțumi și pe cei mai capricioși pofticioși. Nu ai cum să dai greș cu ea, indiferent de ocazie!
Prăjitură cu smântână
Dacă este vorba despre o zi de naștere, o aniversare, o zi de sărbătoare, o petrecere sau pur și simplu o după-amiază în familie, acest desert poate fi cel potrivit. Iată cum să îl prepari!
Ingrediente:
Pentru aluat:
-250 grame de făină
-130 grame de unt
-80 grame de zahăr
-un ou
-un plic de zahăr vanilat
-1.5 lingurițe de praf de copt
Pentru stratul de smântână:
-800 grame de smântână fermentată
-100 grame de zahăr
-4 ouă
-un plic de zahăr vanilat;
-38 grame de praf de puding de vanilie sau 40 g de amidon de porumb
-un praf de sare
Mod de preparare:
Se amestecă făina într-un bol adânc, împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat și praful de copt. Se adaugă unul și oul și se frământă. Aluatul se așează uniform într-o tavă și se dă la frigider. Pentru compoziția cu smântână, se separă albușurile și gălbenușurile. Se bat albușurile cu un praf de sare.
Ulterior, se bat gălbenușurile, zahărul tos și zahărul vanilat. Se adaugă praful de puding de vanilie sau amidonul de porumb și smântâna. Se incorporează spuma de albușuri, folosind un mixer. Se toarnă compoziția obținută peste blatul din tavă.
Se coace prăjitura la 160°C timp de aproximativ o oră. Se lasă să se răcească în cuptorul oprit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu suc de roșii. Rețeta unui desert de casă