Prăjitură cu smântână și nucă. O rețetă simplă pentru clipe speciale
Publicat pe 15.11.2023 la 18:41 Actualizat pe 15.11.2023 la 18:41
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să mai faci pentru tine și cei dragi, ești în locul potrivit. Noi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de prăjitură cu smântână și nucă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare. Trebuie să fii atentă la toți pașii dacă vrei să te bucuri de rezultate pe măsura aștepărilor.
- Rețetă de prăjitură cu smântână și nucă
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu smântână și nucă.
Rețetă de prăjitură cu smântână și nucă
Ingrediente
- făină
- un kg smântână
- o cana de nuci pisate
- 5 linguri de zahăr
- o lingură de esență de vanilie
- o linguriță zeamă de lămâie
- ciocolată
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 100 gr. nucă măcinată
- o lingură de unt
- 3 linguri lapte
- 3 linguri miere
- o lingură bicarbonat
Mod de preparare
Într-un castron, frecați untul cu zahărul pentru blat, adăugați oul, mierea, zahărul și bicarbonatul. Amestecați bine și apoi puneți vasul pe baie de aburi până se topește zahărul și untura. Adăugați nucile și apoi făina, amestecând inițial cu o lingură de lemn, apoi frământați cu mâna până la obținerea unui aluat nelipicios. Impărțiți aluatul în patru părți egale.
Presărați suprafața de lucru cu făină, întindeți fiecare bucată de aluat și coaceți-le pe fundul tavii.
Pentru cremă, amestecați smântâna cu zahărul, adăugați nucile, esența de vanilie și zeama de lămâie. Amestecați până când nucile se incorporează bine și zahărul este topit. Impărțiți compoziția în patru părți: trei mai mari și una mai mică pentru stratul de deasupra.
Umpleți foile între ele cu crema din părțile mai mari. Pe deasupra, adăugați stratul mai mic. Radeți ciocolata deasupra și lăsați câteva ore pentru a permite foile să se înmoaie.
Poftă bună! Această prăjitură cu smântână și nucă va aduce un strop de dulce în momentele speciale, încântând cu siguranță gusturile celor dragi.
Citește și: Cartofi țărănești cu ciuperci. O rețetă ideală pentru perioada postului