Prăjitură de post cu bulion și mere. Un desert cu adevărat delicios
Publicat pe 06.04.2022 la 15:47 Actualizat pe 06.04.2022 la 15:47
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert de-a dreptul delicios și extrem de ușor de făcut?! Ei bine, nu este deloc greu! Noi îți prezentăm prăjitura cu bulion și mere. Da, este o rețetă de post, însă care cucerește papilele gustative oricui!
- Prăjitura de post cu bulion și mere
- Cel mai simplu și gustos desert
Prăjitură de post cu bulion și mere. Un desert cu adevărat delicios
Știm că în această perioadă este greu să vă abțineți de la un desert de casă, așa că noi venim în ajutor și vă spunem că nu trebuie să faceți acest lucru, atât timp cât noi prezentăm cele mai gustoase deserturi de post.
Ingrediente:
Ingrediente foi:
- 150 ml ulei
- 150 g zahăr
- 150 g bulion
- 150 ml apă minerală
- 7 g amoniac (un plic) stins cu o linguriță oțet
- 1 plic zahăr vanilat
- un vârf cuțit sare
- 600 g făină
Ingrediente umplutură:
- 10 mere mari
- 7-8 linguri zahăr
- 4 plicuri zahăr vanilat
- o linguriță scorțișoară
- un borcan povirla (magiu/gem de prune)
Mod de preparare:
Într-un bol potrivit amestecați uleiul, zahărul, bulionul, apă minerală, amoniacul stins, zahărul vanilat și făina. Adăugați treptat făina și frământați aluatul. Se lasă câteva minute la odihnit, iar apoi se împarte în 4.
Întindeți foile și coaceti-le pe rând în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 12 minute. Între timp, spălați merele, curățați-le și dați-le prin răzătoarea mare, fie la robotul de bucătărie. Căliți-le cu zahăr și scorțișoară până nu mai au zeamă apoi lăsați-le la răcit.
După acest pas, când sunt gata și foile, le suprapuneți, însă după ce le ungeti. Prima foaie se unge cu mere, a două cu gem, a treia cu mere, iar apoi se suprapun și se acoperă cu ce-a dea patra foaie. Se lasă prăjitura timp de minim 3-4 ore, iar apoi se pudrează cu zahăr și se servește alături de cei dragi.
CITEȘTE ȘI: Prăjitură aromată de post. O rețetă delicioasă