Prăjitură de post cu gem de piersici. Rețeta pe care o poți pregăti cu doar câteva ingrediente

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.03.2025 la 15:48
Actualizat pe 09.03.2025 la 15:48
Postul Paștelui, considerat cel mai greu, a început deja, dar există și câteva rețete de deserturi care se pot face fără ingredientele interzise în această perioadă. Elementele de bază ale oricărei prăjituri sunt făina, uleiul, ouăle și zahărul, iar ouăle și uleiul pot fi înlocuite.

Rețetă simplă de prăjitură de post cu gem de piersici
Profimediaimages
- Prăjitură de post cu gem de piersici
- Rețeta pe care o poți pregăti cu doar câteva ingrediente
În post, orice aluat pentru prăjituri poate fi obținut din amestecul făinii cu apa plată / minerală, ulei vegetal și zahăr, la care se mai poate adaugă praful de copt ori bicarbonatul de sodiu.
Rețetă de prăjitură de post cu gem de piersici
Ingrediente:
500 grame făină
ulei
apă
zahăr vanilat
praf de copt
zahăr pudră
gem de piersici
o lămâie
sare
Mod de preparare:
Pentru început, se toarnă uleiul vegetal într-un bol, se adaugă zahărul vanilat și făina și se amestecă bine. Se adaugă și coaja și zeama de la o lămâie, iar mai apoi și sarea. Se amestecă bin, iar mai apoi se mai adaugă făină dacă amestecul este prea lichid. Se pune și praf de opt și se amestecă din nou bine până când este omogen. Mai apoi, după ce s-a obținut aluatul, se frământă puțin.
Este nevoie de doar câteva minute pentru acest lucru, nu trebuie exagerat cu frământatul, asta pentru că atunci când este pus la cuptor se va întări. Se lasă zece minute deoparte aluatul, iar mai apoi se împarte în bucăți egale. Ar trebui să fie patru foi egale, urmând ca trei să alcătuiască prăjitura, iar ultimul să fie răzuit.
Umplutura se pregătește din gemul de piersici și nuci tăiate mare. Se amestecă bine, se pune și coaja de lămâie, iar mai apoi se întinde câte o foaie și se pune o parte din umplutură. La stratul al treilea de umplutură se rade ultima foaie de aluat.
Prăjitura trebuie lăsată la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute sau mai mult dacă nu este încă coaptă. Este bine să o lași câteva minute la răcit înainte să o tai și apoi poate fi servită. Se adaugă zahăr pudră și poate fi servită.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de biscuiți. Cum să îi pregătești din doar câteva ingrediente. Sunt aromați și fragezi