Prăjitură de post cu griș și gem. Se prepară în doar câteva minute și este extrem de delicioasă
Publicat pe 26.11.2023 la 22:22 Actualizat pe 26.11.2023 la 22:22
De pe data de 15 noiembrie s-a intrat în Postul Crăciunului, astfel că gospodinele gătesc preparate specifice în această perioadă. Dacă vrei să pregătești o prăjitură delicioasă, dar în același timp și rapidă, noi îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
- Prăjitură cu griș și gem
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Prăjitură de post cu griș și gem este extrem de delicioasă, astfel că îți vei surprinde invitații în cel mai frumos mod. O poți pregăti oricând, dar o poți adauga și în deserturile pe care le vei face de Crăciun. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Prăjitură de post cu griș și gem
Ingrediente:
Pentru foi:
- 11 linguri de ulei
- 11 linguri de zahăr
- 11 linguri de făină
- un praf de copt
- 11 linguri de suc de roșii
Pentru cremă:
- 2 căni de griș
- 250 ml de apă
- 1 pachet de margarină
- 1 cană de zahăr
- esență de lămâie
- gem de fructe
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru foi amestecați uleiul, făină, zahăr, praful de copt și sucul de roșii. Aluatul trebuie împărțit în 4. Foile se coc pe rând pe ambele părți și se lasă la răcit. Pentru cremă se adaugă într-o cratiță apă, griș, zahăr. Când grișul este fiert trebuie luat de pe foc și se adaugă margarina și nuca de cocos. Puteți adauga și puțină coajă de lămâie. Când foile s-au răci, se asambleză și se servește. Pofta bună!