Prajitura "galbenă" cu lămâie. O rețetă rapidă, simplă și delicioasă pentru cele mai speciale momente
Publicat pe 31.07.2022 la 16:21 Actualizat pe 31.07.2022 la 16:21
Când vine vorba de familie, cu toții ne dorim să petrecem cât mai mult timp de calilate alături de oamenii dragi din viața noastră, iar bineînțeles că vrem să îi surprindem cu tot ce e mai bun. Îți dorești să îi surprinzi cu un desert delicios, dar nu știi ce să gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru prăjitura „galbenă” cu lămâie. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura „galbenă” cu lămâie
- De ce ingrediente avem nevoie
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să gătești pentru tine și cei dragi? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „galbenă” cu lămâie. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de cele mai speciale momente. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea pofticioșilor.
Rețetă pentru prajitura "galbenă" cu lămâie
Ingrediente
- 250 g de unt
- 250 g de zahăr
- patru ouă
- 250 g de făină
- două pliculețe de zahăr vanilat
- coaja de la două lămâi
- praf de copt
Modul de preparare
Pentru început, punem într-un bol zahărul cu untul, iar cu ajutorul unui tel amestecăm bine compoziția. Adăugăm peste cele patru ouă, unul câte unul, după care amestecăm din nou compoziția.
Peste punem cele două pliculețe de zahăr vanilat, dar și coaja rasă de la cele două lămâi. Adăugăm peste praful de copt și făina, amestecăm bine, până în momentul în care compoziția capătă o structură asemănătoară cu cea a iaurtului dens.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Punem compoziția în tavă și cu ajutorul unei linguri întindem totul uniform. Lăsăm prăjitura la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 de minute. Se lasă la răcit, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește: Chec pufos cu piersici. Rețetă simplă pentru un desert savuros