Prăjitura "Ou de struț". Un desert simplu și gustos
Publicat pe 17.03.2022 la 21:15 Actualizat pe 17.03.2022 la 21:15
Crezi că ai încercat toate rețetele de prăjituri și nu te mai încântă niciun gust?! Ei bine, este momentul să încerci prăjitura "Ou de struț", care se topește în gură la cât de fină și gustoasă este. Cu siguranță o să devină desertul tău favorit!
- Prăjitura "Ou de struț"
- Desertul care ți se topește în gură
Ce-i drept, astăzi vă prezentăm un desert neobișnuit cu o denumire neobișnuită: „Ou de struț” . Acest desert este o îmbinare armonioasă de creme, iar deși la aspect pare sofisticat se gătește foarte repede.
Prăjitura "Ou de struț". Un desert simplu și gustos
Nu, nu o să stai mult timp în bucătărie, ci chiar foarte puțin, iar în legătură cu ingredientele, cu siguranță o să le găsești în bucătăria și cămara ta, așa că tot ceea ce ai nevoie este ambiția și determinarea de a-i surprinde pe cei dragi.
Ingrediente:
- -800 ml de lapte integral
- -75 g de amidon de porumb
- -100 g de zahăr
- -1 plic de vanilie
Al doilea strat:
- -1 litru de suc de portocale
- -75 g de amidon de porumb
- -80 g de zahăr
- -fulgi de cocos pentru ornamentare
Mod de preparare:
Amestecați în două cratițe diferite ingredientele pentru fiecare strat, iar apoi amestecați-le bine până când se omogenizează. Fierbeți fiecare cremă până se îngroașă, în jur de 5-6 minute. Turnați crema de lapte într-un bol rotund, iar deasupra, în mijloc, turnați crema de portocale.
Acoperiți bolul cu un capac și lăsați-l să se răcească. Când compoziția se va îngroșa, răsturnați-o din bol într-o farfurie potrivită. Presărați deasupra fulgi de cocos și serviți-l. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură de post cu pere și nuci. Desert savuros și rapid