Prăjitură răsturnată cu cireșe. Rețetă de sezon
Publicat pe 27.05.2022 la 20:49 Actualizat pe 27.05.2022 la 20:49
Este sezonul cireșelor, deci este timpul pentru niște prăjituri cu aceste fructe extrem de bune. Așteptăm un an întreb pentru a le putem consum, deci să profităm de ele cât timp se găsesc la orice colț de stradă. Rețeta de prăjitură răsturnată cu cireșe este foarte delicioasă și se prepară simplu și rapid.
- Prăjitura răsturnată cu cireșe este rețeta sezonului
- Cum se prepară
Prăjitura răsturnată este un preparat foarte popular și des consumat de românii din toate colțurile țării. Acum cireșele se găsesc peste tot, deci este perioada să facem cât mai multe prăjituri cu aceste fructe delicioase. Rețeta de prăjitură răsturnată cu cireșe este extrem de gustoasă și simplu de făcut.
Ingrediente
1 kg cireșe fără sâmburi
130 g făină
150 g zahăr + 120 g zahăr
5 ouă
50 g unt
1 plic zahăr vanilat
sare
Mod de preparare
Toarnă 150 g de zahăr într-o crăticioară și las-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când zahărul devine caramel. Toarnă cu grijă caramelul într-o tavă pentru prăjituri și înclină ușor tava până când este toată tapetată cu zahărul ars. Lasă tava să se răcească pentru 5 minute și pune apoi cireșele și bucățelele de unt deasupra. Dă tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade. Între timp poți să pregătești compoziția pentru pandișpan. Separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le bine cu mixerul până devin spumă. Adaugă apoi 120 g de zahăr și zahărul vanilat și mixează în continuare până când spuma se întărește. Adaugă la final gălbenușurile și mai mixează pentru câteva secunde. Adaugă făină și încorporează bine cu o spatulă, cu mișcări de sus în jos. Toarnă apoi compoziția pentru pandișpan peste cireșe, după ce s-au scurs cele 15 minute. Nivelează cu o spatulă și lasă tava la cuptor pentru încă 30 de minute, la 180 de grade. Până e gata prăjitura, caută un platou în care să o răstorni. Prăjitura trebuie răsturnată de îndată ce o scoți din cuptor, altfel caramelul se va întări și va rămâne lipit de fundul tăvii. Presară zahăr pudră când se răcește și servește. Poftă bună!