Prăjitura Stracciatella cu piersici. O rețetă minunată pe timpul verii
Publicat pe 17.06.2022 la 21:12 Actualizat pe 17.06.2022 la 21:12
Piersicile sunt la mare căutare în această perioadă și este bine să profităm de ele din plin. Putem face numeroase rețete cu ele, dar prăjitura stracciatella cu piersici este de-a dreptul delicioasă. Se face destul de simplu, iar rezultatul te va uimi. Iată cum se prepară această rețetă.
- Prăjitura Stracciatella cu piersici
- Ingrediente și mod de preparare
Prăjitura stracciatella cu piersici este o nebunie. Savuroasă și aromată, această prăjitură îți oferă o experiență culinară unică. Se prepară simplu și rapid. Gustul va da pe spate orice musafir. Iată cum se prepară.
Ingrediente
9 jumătăți piersici în sirop slab îndulcit 225 g faina
50 g amidon de porumb
3/4 plic praf copt
125 g zahăr + 40 g zahăr
185 g unt
3 ouă medii
100 ml lapte + 3 linguri lapte
60 g bobițe de ciocolată neagră
35 g cacao
1 plic zahăr vanilat
un vârf cuțit sare
Mod de preparare
Într-o sită încăpătoare, punem la scurs jumătățile de piersică. Punem în robot făina, amidonul, praful de copt, 125 g zahăr, untul moale, ouăle, 100 ml lapte, zaharul vanilat și sarea. Acționăm robotul, la viteza medie și mixăm cca 1 minut sau până când obținem un aluat perfect omogen. Împărțim aluatul în două porții egale. Într-una dintre porții adăugăm bobițele de ciocolată și amestecăm bine. În porția de aluat rămasă , adăugăm cacaua, 40 g zahăr și 3 linguri de lapte și amestecăm până la omogenizare. Tapetam forma cu unt și hârtie de copt și o umplem, alternând ambele tipuri de aluat. Cum facem mai exact? Punem o lingură plină cu aluat alb în tavă, iar lângă el punem 1 lingura plină cu aluat cu cacao. Procedam în acest fel până când acoperim toată suprafața tăvii cu aluat alb si negru). Nivelăm cu grijă aluatul și așezăm pe deasupra lui jumătățile de piersica bine scurse. Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor. O scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească câteva minute în tavă, apoi o scoatem și o așezăm pe un grătar. După ce s-a răcit, o pudrăm cu zahăr pudră vanilat, o tăiem în cuburi și o servim. Poftă bună!