Prăjitura trandafir. Un desert simplu și cu gust unic
Publicat pe 24.02.2022 la 14:41 Actualizat pe 24.02.2022 la 14:41
Vrei să îți delectezi papilele gustative alături de partenerul de viață, într-o astfel de zi unică, însă fără să stai prea mult timp în bucătărie? Încearcă prăjitura trandafir și cu siguranță nu vei regeta. Se prepară mai repede decât ai crede și are un gust cu adevărat unic!
- Prăjitura trandafir
- Mod de preparare pas cu pas
Nimic nu este mai plăcut astăzi decât să stai în compania persoanei dragi și să sărbătorești Dragobetele, dar te-ai gândit ce ar fi cel mai potrivit în timp ce stați împreună? Bineînțeles, un desert care să vă răsfețe papilele gustative și să vă îndulcească!
Prăjitura trandafir. Un desert simplu și cu gust unic
Ei bine, este momentul potrivit să încerci prăjitura trandafir. Cu siguranță o să îți placă, atât ție, cât și partenerului tău de viață, pe care o să-l surprinzi la cote maxime.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 ml apă
- 3 linguri ulei
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 lingură cu zahăr tos
- 350 gr făină albă tip '00'
- 1\2 cub drojdie proaspătă
- sare
Pentru cremă:
- 100 gr unt
- 100 gr zahăr pudra
Mod de preparare:
Într-un bol punem apă cu uleiul și amestecăm cu ajutorul unui tel, apoi adăugăm gălbenușurile și un vârf de sare și batem ingredientele spumă. Punem zahărul și mixăm până s-a topit zahărul.
După acest pas, punem făină ,drojdia proaspătă și începem să framantăm aluatul până nu se mai lipește. Într-un alt vas, amestecăm bine untul la temperatura camerei cu zahărul pudră până obținem o crema.
Apoi, cu ajutorul unui sucitor întindem aluatul într-o foaie subțire peste care se pune crema de unt. Rulăm aluatul și cu ajutorul unui cuțit ascuțit tăiem felii după mărimea dorită. Punem aluatul într-o tavă cu foaie de copt și îl lăsăm pentru 30-40 minute la loc cald, ca pe un cozonac.
În cuptorul încins la 180 grade puenm tava cu aluat pentru 20 minute. Lăsăm să se răcească, iar apoi pudrăm cu zahăr pudră și îl lăsăm să se răcească, apoi poate fi servit. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu pâine în 10 minute. Un desert pentru toată lumea