Prăjitura „Turtiţele spiriduşilor”. O rețetă simplă pentru cei dragi
Publicat pe 24.03.2022 la 18:39 Actualizat pe 24.03.2022 la 18:39
Ai musafiri și îți dorești să îi surprinzi cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Turtițele spiridușilor”. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert.
- Cum se pregătește prăjitura „Turtițele spiridușilor”
- De ce ingrediente avem nevoie
Vrei să te bucuri de o masă delicioasă în familie, dar nu mai știi ce să gătești? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Turtițele spiridușilor”.
Rețetă pentru prăjitura „Turtițele spiridușilor”
Ingrediente pentru aluat
- 5 ouă
- 250 g alune de pădure
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- 200 g făină
- 1-2 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- praf de scorţişoară
Ingrediente pentru glazură
- Pentru glazura de ciocolată
- 50 g ciocolată de menaj
- 50 g zahăr pudră
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 20 g unt
Modul de preparare
Într-un bol amestecăm zahărul pudră, untul, dar și zahărul vanilat. Treptat adăugăm doua ouă întregi, o coajă de lămâie, trei gălbenușuri, praful de copt, scorțișoara, cacao, alunele tăiate mărunt și praful de copt. La sfâșit amestecăm și cu trei albușuri.
Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ulei. Băgăm blatul la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 20 de minute, iar apoi o lăsăm la răcit.
Într-un castron punem zahărul pudră, zeama de lămâie și le amestecăm într-o cratiță, la foc mic. Punem glazura peste blat, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură de post cu tărâțe. Un desert simplu și gustos