Prosciutto cu pepene galben, cel mai rafinat aperitiv al verii. Încearcă această reteță simplă
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 02.06.2021 la 12:39
Actualizat pe 02.06.2021 la 12:39
Când vine vorba de mâncare rapidă și ușoară de vară, prosciutto e melone este un aliment de bază, de vară, pentru orice italian. Ei bine, de ce mâncăm aceste două alimente împreună? Se pare că răspunsul este o poveste veche de secole. Iată care este povestea acestui preparat rafinat al verii, dar și cum îl poți pregăti, la tine acasă!
- Unde a apărut rețeta de prosciutto cu pepene galben
- Cum să îți impresionezi întreaga familie cu un preparat sănătos și simplu
În epoca romană, amestecarea alimentelor reci și umede cu cele calde și uscate era o practică obișnuită, benefică pentru sănătate. Plin de vitamine, fibre, grăsimi bune și proteine, această farfurie răcoritoare este la fel de versatilă și sănătoasă, pentru a fi savurată ca prânz, parte a unui aperitiv sau chiar cină, fie în interior, fie în exterior, pe o terasă.
Rețetă de aperitiv cu prosciutto și pepene galben
Rețeta originală pentru preparatele din prosciutto și pepene galben, sub denumirea lor ”prosciutto e melone” este scrisă de Pellegrino Artusi, tatăl bucătăriei italiene moderne.
Cea mai bună parte? Prosciutto e melone este un fel de preparat sănătos care nu necesită gătire, cu două ingrediente. Pur și simplu, este nevoie doar să tai un pepene galben sau un alt fel de pepene dulce în cubulețe, să îndepărtezi semințele și să înlături, cu grijă, coaja.
Ingrediente
Pentru a prepara frigărui cu prosciutto și pepene galben ai nevoie de următoarele ingrediente: pepene galben, tăiat cuburi, frunze de busuioc proaspete, bile de mozzarella, felii subțiri de prosciutto, ulei de măsline extra virgin și, nu în ultimul rând, sare.
Mod de preparare
Pe un lemn de frigăruie obișnuit se aranjează, după bunul plac, mozarella, prosciutto, cuburile de pepene galben și frunzele de busuioc. Pentru un gust special, mai aparte, frigăruile se stropesc cu câteva picături de ulei de măsline și se asezonează cu câteva fire de sare.
Citește și: Rețeta de ciocolată de casă fără zahăr și îndulcitori a Ioanei Ginghină. Se prepară în câteva minute