Pui Tikka Masala. Rețetă indiană
Publicat pe 03.05.2022 la 23:35 Actualizat pe 03.05.2022 la 23:59
Rețeta de pui Tikka Masala este o explozie de gust, fiind destul de picantă. Este un preparat picant, venind din bucătăria indiană. Iubitorii de mâncăruri picante se vor îndrăgosti pe loc de acest preparat. Se pregătește rapid și este de-a dreptul delicioasă.
- Pui Tikka Masala este un preparat indian extrem de gustos
- Iată cum se prepară această rețetă
Pui Tikka Masala este un preparat indian, picant, iar condimentele se împletesc minunat împreună. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție și vrei să îți impresionezi musafirii sau familia, pregătește această rețetă și vei avea un succes garantat. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
3-4 bucăți piept de pui, tăiate cubulețe
250 g iaurt
1 lingură zeamă de lămâie
2 cepe tocate mărunt
2 ardei roșii tocați
1 linguriță turmeric
3 lingurițe chimion ras
4 lingurițe piper
1 linguriță ghimbir proaspăt ras
1 linguriță sare
1 lingură de unt
2 căței de usturoi pisați
1 linguriță boia de ardei iute
240 g sos de roșii/bulion
240 ml smântână de gătit
Pătrunjel proaspăt - pentru decorat la final
Mod de preparare
Într-un vas mare, combină iaurtul cu chimionul, 1 linguriță de sare, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță boia de ardei iute, coriandru, zeama de lămâie și piperul. Dă bucățile de pui prin acest amestec, asigurându-te că le acoperi pe toate de marinadă. Pune o folie de plastic deasupra și dă-le la frigider cel puțin o oră (poți să lași și peste noapte, dacă timpul îți permite.). Prăjește bucățile de pui într-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte. În altă tigaie, călește ușor ceapa și ardeiul, în unt. Asezonează cu restul de condimente. Adaugă sosul de roșii și smântâna, amestecă ușor. Lasă, la foc mic, să fiarbă sosul, aproximativ 20 de minute. Adaugă, apoi, și bucățile de pui. Mai lasă 10 minute, semi-acoperit, la foc mic. Presară puțin pătrunjel proaspăt deasupra și servește alături de o porție de orez simplu.