Rețetă brioșe aperitiv cu brânză și spanac! Cel mai delicios preparat culinar
Publicat pe 15.03.2022 la 23:44 Actualizat pe 15.03.2022 la 23:44
Mai este o lună până la Paște, iar deja multe gospodine au început să se gândească și să facă lista cu bunătățile pe care vor să le pună la sfânta masă. Ei bine însă, dacă nu vrei să stai prea mult în bucătărie, însă totodată îți dorești să îți surprinzi invitații, este momentul să încerci brioșele aperitiv cu brânză și spanac!
- Brioșe aperitiv cu brânză și spanac
- Rețeta pas cu pas!
Nu știi ce delicatese să pui pe masa de Paște? Noi îți venim în ajutor cu o rețetă de brioșe aperitiv cu brânză și spanac care o să încânte papilele gustative tuturor celor care le înceracă.
Rețetă brioșe aperitiv cu brânză și spanac! Cel mai delicios preparat culinar
Nu, nu stai mult timp în bucătărie, ba chiar în timp ce brioșele aperitiv sunt la cuptor tu te poți ocupa lejer de o altă treabă fără a le duce grija că s-ar putea arde. Iată de ce ingredeinte ai nevoie și pregătește-le pentru că Paștele este tot mai aproape.
Ingrediente:
- 3 ouă medii
- 100 ml lapte
- 2 linguri smântână
- 80g unt
- 75 g brânză cheddar rasă
- 75 g mix de mozarella cu parmezan
- 80 g spanac tânăr tăiat
- 1 fir de ceapă verde tăiată mărunt
- ½ de ardei roșu tăiat
- 245 g făină
- 1.25 linguriță praf de copt
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
V-am zis că se prepară foarte ușor??! Acum este momentul să demonstrăm! Pentru început, pornim cuptorul pentru 180°C ca să se încingă până este gata comboziția. Între timp, într-un bol adânc batem ușor ouăle cu telul, adăugăm laptele, untul topit și smântână și amestecăm încet.
Apoi, adăugăm ceapa verde, brânză, spanacul, ardeiul tăiat, sare și piper, după gust. Amestecăm și aceste ingrediente, iar apoi adăugăm făină cernută și amestecată cu praf de copt, până se omogenizează.
Tapetăm tava de copt brioșe cu hartii de unică folosință, special pentru brioșe, iar apoi umplem formele de brioșe și le dăm la cuptorul preîncălzit. Se lasă timp de 40 de minute ca să fie făcute complet, însă după ce trec primele 20 de minute se verifică, asta deoarece fiecare cuptor pate să coacă diferit.
Când sunt gata, se scot din cuptor și pot fi servite fie calde, fie rece, gustul fiind la fel de special. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Brioșe cu morcovi. Rețeta unui desert fin și sănătos