Rețetă brioșe tiramisu. Un desert senzațional
Publicat pe 13.03.2022 la 22:42 Actualizat pe 13.03.2022 la 22:42
Vrei să încerci o rețetă nouă? Ei bine, noi îți venim în ajutor cu unul dintre cele mai simple și gutoase deserturi. Da, este vorba despre brioșele tiramisu, care, ce-i drept, te cuceresc încă de la prima gustare. Încearcă și nu vei regreta!
- Rețetă pas cu pas
- Brioșe cu tiramisu
Cu siguranță ai încercat numeroase rețete de brioșe, însă nu și pe cea a brioșelor tiramisu! Un preparat fin și gutos, cu un gust autentic ce o să fie un adevărat curcubeu pe cerul gurii. Cu siguranță o să păstrezi această rețetă!
Rețetă brioșe tiramisu. Un desert senzațional
Nu, nu o să stai deloc mult timp în bucătărie, asta fiindcă rețeta pe care ți-o prezentăm este una simplă, dar totodată nu este una clasică, astfel că gustul o să fie diferit de ceea ce ai mâncat până acum.
Ingrediente:
- 180 g făină
- 120 g unt
- 100 g zahăr
- 100 g zahăr brun
- 2 ouă
- 120 ml lapte integral
- circa 60 ml cafea îndulcită
- 1 linguriță esență vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță cu vârf de ness
- 1 vârf de sare
Ingrediente cremă:
- 170 g mascarpone
- 180 ml smântână pentru frișcă, rece, de la frigider
- 40 g zahăr pudra cernut
- 1 linguriță ness
- 1 linguriță esență rom
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180° și se pregătește tavă pentru brioșe. Se amestecă făîna, ness-ul, praful de copt și sarea. Separat, se mixează untul și zahărul, pentru 2 minute, până devine cremos, iar apoi se pun ouăle, pe rând, mixand după fiecare.
Se pune jumătate din amestecul de făină peste cel de unt și se mixează la viteză mică. Se pune apoi laptele și mixați scurt, iar acum puneți și restul de făină și mixați doar atât cât să se omogenizeze.
Umpleți formele de brioșe, apoi dați tavă la cuptor, timp de 15-20 de minute, apoi le lăsăți 5-6 minute în tavă să se răcorească ușor. Cât brioșele sunt încă puțin calde, se înțeapă în partea de sus, în mai multe locuri, cu o scobitoare, iar apoi cu ajutorul unei pensule, insiropați cu cafea fiecare brioșă.
Dpă acest pas, se prepară crema, astfel că se mixează mascarponele, zahărul și ness-ul, iar separat, se mixează smântână rece. Se mixează până când frișcă se întărește bine, iar aapoi se încorporează, în 2 etape, în amestecul de mascarpone. Se omogenizează ușor cu spatula, amestecând de jos în sus și se folosește imediat pentru ornarea brioselor, cu ajutorul posului. Odată ornate, se pudrează cu cacao, iar acum pot fi servite! Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Brioșe cu morcovi. Rețeta unui desert fin și sănătos