Cea mai ușoară budincă de lămâie, cu 5 ingrediente și fără ou
Publicat pe 09.11.2019 la 20:53 Actualizat pe 09.11.2019 la 21:32
O rețetă delicioasă, care îi va da pe spate pe toți cei care o încearcă! Această budincă de lămâie este perfect răcoroasă și dulce și, mai presus de toate, are nevoie de foarte puțin timp și de și mai puține ingrediente. Marele absent: oul!
O rețetă delicioasă, care îi va da pe spate pe toți cei care o încearcă! Această budincă de lămâie este perfect răcoroasă și dulce și, mai presus de toate, are nevoie de foarte puțin timp și de și mai puține ingrediente. Marele absent: oul!
Dacă ai lămâi în casă și ai poftă de ceva dulce, încearcă această rețetă. Budinca de lămâie se separă în două straturi: unul de prăjitură și unul de sos, formând astfel un desert de care nu te ve mai sătura vreodată!
Tip: Desert
Bucătărie: Engleză
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 35 minute
Timp total: 45 minute
Porții: 4 persoane
Calorii: 341 calorii
Ingrediente budincă de lămâie
Pentru blatul de prăjitură:
125 g făină
100 g zahăr
coaja de la 1 lămâie
120 ml lapte, călduț
2 linguri unt topit și amestecat cu laptele cald
Pentru sos:
50 g zahăr
250 ml apă fiartă
120 ml suc de lămâie
Pentru servire (opțional):
zahăr pudră
înghețată de vanilie
Mod de preparare budincă de vanilie
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge o tavă de copt cu unt.
Într-un castron, amestecă făina, zahărul și coaja de lămâie. Toarnă mixul de lapte și unt peste ingredientele uscate și amestecă bine, până totul devine omogen. Toarnă blatul rezultat în tava de copt.
Pentru sos, amestecă toate ingredientele apoi, cu grijă, toarnă peste blatul din tava de copt. Dă la cuptor timp de 25 de minute sau până când partea de sus devine un maro auriu și sosul începe să facă bulbuci pe la margini.
Scoate budinca din cuptor și lasă 10-15 minute la răcit, apoi servește, dacă dorești, cu zahăr pudră și înghețată de vanilie.