Cea mai delicioasă rețetă de cartofi franțuzești. Nu mai rămâne nimic pe masă!
Publicat pe 22.03.2019 la 14:21 Actualizat pe 22.03.2019 la 14:44
Vine weekendul şi nu ştiţi ce să faceţi "bun" de mâncare? Ei bine, venim în ajutorul vostru cu o reţetă extrem de uşor de făcut, gustoasă şi extrem de rapidă: cartofi franţuzeşti.
Vine weekendul şi nu ştiţi ce să faceţi "bun" de mâncare? Ei bine, venim în ajutorul vostru cu o reţetă extrem de uşor de făcut, gustoasă şi extrem de rapidă: cartofi franţuzeşti.
În plus, reţeta de cartofi franţuzeşti este atât de bună, încât îţi recomandăm chiar să o iei în calcul atunci când ai musafiri şi nu ştii ce să pui pe masă. De asemenea, un alt avantaj al reţetei de cartofi franţuzeşti o reprezintă faptul că aceasta este perfectă şi pentru persoanele vegetariene.
În continuare îţi prezentăm care sunt ingredientele, dar şi ce paşi trebuie să urmezi pentru a face cartofi franţuzeşti, reţetă cu care nu vei da niciodată greş.
CITESTE SI: REȚETE pentru prânz: Pizza cu ricotta, roșii și spanac
Ingrediente pentru reţeta de cartofi franţuzeşti
Este nevoie de 2 kilograme de cartofi, 4-5 ouă, 50-100 grame de unt sau margarină 300 de grame de brânză, sare, griş şi smântână.
Cum se prepară cartofii franţuzeşti
După ce se spală cartofii, aceştia se pun la fiert împreună cu ouăle, iar după ce s-au fiert cartofii trebuie tăiaţi felii, bineînţeles după ce au fost decojiţi. Apoi, brânza trebuie amestecată cu untul până iese o pastă. Dacă cumva este prea groasă se poate adăuga şi puţină smântână. Apoi se ia o tavă, care se unge cu ulei sau unt şi peste care se presară griş.
Apoi se aşează totul în ordine: un strat de cartofi, apoi unul de compoziţie, brânză cu unt, iar apoi ou şi tot aşa până când se termină, însă obligatoriu este ca ultimul strat să fie de cartofi. La final se mai pune puţin unt peste cartofi. După ce aţi terminat puneţi la cuptor 40-50 de minute.
Când se serveşte puteţi adăuga deasupra şi smântână, după preferinţe.
Poftă bună!
O.P.