Rețetă clasică de tartă cu lămâie
Publicat pe 24.11.2019 la 12:46 Actualizat pe 24.11.2019 la 13:07
Este o rețetă clasică, simplă și extrem de gustoasă. Tarta de lămâie este îndrăgită în Franța, însă asta nu înseamnă că nu poate fi și pe placul românilor!
Este o rețetă clasică, simplă și extrem de gustoasă. Tarta de lămâie este îndrăgită în Franța, însă asta nu înseamnă că nu poate fi și pe placul românilor!
Ingrediente tartă de lămâie:
- 1 crustă de tartă coaptă intergral
- 2 ouă mari
- 2 gălbenușuri de ou
- 150 g zahăr
- 1 lingură coajă de lămâie
- 120 ml suc stors de la o lămâie proaspătă
- 2 linguri smântână de gătit (opțional)
- 115 g unt nesărat, tăiat în cubulețe
Mod de preparare tartă de lămâie:
Pentru a face crema de lămâie, pune într-un castron protejat termic: ouăle, zahărul, coaja de lămâie, zeama de lămâie și smântâna de gătit. Amestecă totul bine, apoi pune castronul deasupra unei cratițe cu apă care bulbucește (într-un bain-marie). Lasă la foc moderat, amestecând constant, până când compoziția se îngroașă. Porcesul poate dura între 10 și 20 de minute.
Ia apoi mixtura de pe foc și trece-o printr-o sită. Adaugă untul, câte un cub deodată, și amestecă bine pânp când totul este topit și incorporat așa cum trebuie. Lasă crema să se răcească, la temperatura camerei, apoi toarnă în crusta de tartă. Dacă ți-a mai rămas cremă, aceasta poate fi ținută în frigider timp de 1 săptămână sau la congelator timp de 2 luni.
Lasă tarta la frigider timp de 4 ore, pentru ca crema să se așeze bine. Poți servi cu fructe și frișcă alături, dacă dorești. Tarta va avea un gust foarte bogat, așa că ai grijă să tai bucăți mici!