Rețetă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde. Cum se prepară această delicatesă perfectă pentru ciorbe
Publicat pe 30.09.2023 la 18:38 Actualizat pe 30.09.2023 la 18:38
Cele mai multe gospodine se află și la acest moment în bucătărie pentru a pregăti borcanele cu bunătăți pentru sezonul rece. Ei bine, acestea trebuie să se grăbească, asta căci nu mai este mult timp până atunci, iar asta pentru că deja ne aflăm la finalul lunii septembrie. Noi îți arătăm cum să prepari cea mai bună garnitură pentru cirobe. Iată cum să prepari o rețetă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde!
- Rețetă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde
- Garnitura perfectă pentru ciorbe
Finalul lunii septembrie reprezintă perioada în care gospodinele pregătesc ultimele borcane cu legume pentru sezonul de iarnă. Bucataresele dau iama și acum în piețe și magazine pentru a-și achiziționa cele mai bune legume pentru sezonul rece.
Rețetă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde
Ei bine, pe lângă gemuri, dulcețuri, compoturi, magiun, zacuscă și salate, un preparat important ce nu trebuie să lipsească din cămara gospodinelor îl reprezintă ardeii iuți pregătiți în oțet cu păstăi de fasole verde.
În perioada rece a anului, ardeii iuți vor oferi o aromă desăvârșită felurilor de mâncare preferate. Și, noi îți spunem că nu este deloc dificil să prepari ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde.
Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde
Ingrediente
- 300 grame ardei bulgărești;
- 250 grame ardei iuți, multicolori;
- 150 grame păstăi de fasole verde, fideluță;
- 1 parte oțet cu 1 parte apă;
- 1 lingură cu vârf sare/litru de lichid;
- 1 lingură cu vârf zahăr/litru de lichid;
- 2-3 foi de dafin;
- condimente pentru murături.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde, trebuie, pentru început, să speli ardeii bulgărești și să îi așezi în borcane.
Apoi, urmează să speli și păstăile de fasole verde și să îndepărtezi capetele acestora. Următorul pas este să adaugi păstăile de fasole verde în borcane, peste ardeii bulgărești.
Mai trebuie să speli bine ardeii iuți multicolori și să îi adaugi în borcane. În continuare, trebuie să măsori cantitatea de lichid potrivită, punând apă peste legume.
Separat, după aceea trebuie să scurgi apa și să pui într-un vas, o parte de oțet și una de apă. totodată, trebuie să știi că vei adăuga în lichid sarea, zahărul și condimentele. După care, se amestecă până când sarea și zahărul se dizolvă.
Nu în ultimul rând, se toarnă lichidul fierbinte în borcane și se înfiletează capacele. Garnitura pentru iarnă este gata!