Rețetă de bomboane de prune uscate. Desertul perfect pentru sezonul în care ne aflăm
Publicat pe 25.06.2023 la 16:11 Actualizat pe 25.06.2023 la 16:11
Astăzi va prezentăm una dintre cele mai ușoare rețete. Față de celelalte deserturi, bomboanele de prune uscate se prepară fără coacere, asemenea bomboanelor cu vișine din vișinată. Nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie pentru prepararea lor. Acesta este un desert destinat atât adulților, cât și celor mici.
- Rețetă de bomboane de prune uscate
- Desertul pe care cei apropiați îl vor îndrăgi
Rețetă de bomboane de prune uscate este un desert sănătos, rapid, fără foc și în același timp extrem de delicios. Nu există foarte multe ingrediente în prepararea acestui tip de desert.
Rețetă de bomboane de prune uscate
Dacă vrei să prepari un desert delicios și care să nu te țină prea mult timp in bucătărie, această rețetă de bomboane de prune este ideală pentru tine și cei apropiați.
Ingrediente
- 100 gr biscuiți simpli;
- 50 prune uscate fără sâmburi (aprox 300 gr);
- 100 gr nucă prăjită;
- 2 lingurițe cacao (sau pudra de roșcove/carob pentru copiii mici);
- 1/4 linguriță scorțișoară măcinată;
- 1 cuișor strivit pudră
- 1 vârf linguriță nucșoară măcinată;
- coajă răzuită de la 1/2 portocală (sau lămâie);
- 8 linguri rom (eu am folosit sherry oloroso dulce; pentru copii se înlocuiește cu suc de portocale, mere; sau suc de pe compotul de prune);
- 2 linguri zahăr tos fin (sau nucă de cocos; pentru decorat).
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de bomboane de prune uscate, trebuie să ai la îndemână ingredientele menționate anterior. Așadar, primul pas este să pui biscuiții într-un robot și să ii mixezi până se mărunțesc precum pesmetul. Apoi, se adaugă prunele uscate și se mai mixează până prunele se rup bucăți mici.
După care, următorul pas este să adaugi toate aromele, mai exact coaja de portocală, scorțișoara, nucșoara, cuisorul, cacaoa și romul, pe care le vei mixa aproximativ un minut, până totul devine ca o pastă nu foarte moale, care se adună în jurul axului robotului.
Separat, se adaugă nuca măcinată mărunt și se mixează scurt. Apoi, se formează bile din pasta obținută. La final, se trec bomboanele prin zahăr tos fin sau nuca de cocos. Toate aceste bomboane se dau la frigider măcar 1 oră, să se mai întărească și să se amestece aromele. Se păstrează la frigider.
CITEȘTE Și: Bomboane cu vișine din vișinată. Rețetă de desert simplu, fără coacere