Rețetă de brioșe cu căpșuni. Cel mai gustos desert pentru o zi de vară
Publicat pe 06.06.2022 la 15:18 Actualizat pe 06.06.2022 la 15:18
Ei bine, s-a dat startul la sezonul estival, iar asta nu înseamnă numai distracție și vacanțe, ci și mai multe fructe în casele românilor. Prin urmare, dacă vrei să îți delectezi papilele gustative este timpul să încerci rețeta de brioșe cu căpșuni. O să te cucerească de la prima mușcătură!
- Rețeta de brioșe cu căpșuni
- Un desert delicios și ușor de făcut
Te-ai plictisit să cumperi diferite prăjituri și să ajungi la concluzia că nu sunt ceea ce îți doreai? Te-ai săturat de toate dulciurile pe bază de ciocolată și vrei ceva mai răcoritor? Noi avem soluția!
Rețetă de brioșe cu căpșuni, gata în mai puțin de oră
Da! Astăzi venim cu o rețetă de brioșe cu căpșuni, fiind un desert simplu, răcoritor, gustos, bogat în vitamine și care se face mai ușor decât oricine s-ar fi așteptat. Trebuie să le încerci și tu!
Ingrediente:
- 250 gr de făină
- 150 gr de zahăr
- 3 lingurițe de praf de copt
- 1 zahăr vanilat sau o linguriță de esență de vanilie
- un vârf de cuțit de sare
- 200 ml de lapte
- 50 ml de ulei
- 1 ou
- 250 gr de căpșuni
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Între timp, căpșunile se spală, se scurg bine de apă și se taie în bucățele de mărime egală. Într-un bol adânc se pun ingredientele uscate: făină, zahăr, zahăr vanilat, praf de copt și sare și se amestecă cu un tel.
Într-un alt bol se bate oul și se amestecă cu laptele și uleiul. Această compoziție se adaugă la cea cu ingrediente uscate. Se amestecă ușor cu telul, iar apoi se adaugă 3/4 din căpșuni și se amestecă foarte ușor.
Le puteți tăvăli prin puțină făină, că să nu cadă la fund. Restul căpșunilor se vor pune deasupra, după ce turnați compoziția în formele de brioșe. Se pun hârtiile de copt speciale în tavă și se împarte compoziția în mod egal.
Bucățile de căpșuni rămase se pun deasupra și se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute sau până când iese scobitoarea curată. Când sunt gata, se lasă să se răcească, iar apoi pot fi servite cu cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de brioșe cu banane și ciocolată. Cel mai delicios desert pentru zilele de weekend