Rețetă de brioșe cu ciocolată și portocale de post. Cel mai delicios și rapid desert
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 11.04.2022 la 00:15
Actualizat pe 11.04.2022 la 00:15
Cu toții ne dorim să ne delectăm cu un preparate dulci în perioada postului, așa că noi îți prezentăm rețeta de brioșe cu ciocolată și portocale, un desert ușor de realizat și pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de brioșe cu ciocolată și portocale de post
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat dulce, noi îți prezentăm rețeta de brioșe cu ciocolată și portocale ideală pentru post. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de brioșe cu ciocolată și portocale de post
Ingrediente:
- 180 g faina
- 8 g praf de copt
- 180 g zahar de cocos
- 30 g pudra de cacao
- 50 g ciocolata neagra bio
- 200 ml apa rece
- 1 lingura otet de vin alb
- 50 ml ulei
- 4-5 picaturi ulei essential de portocala
- 1/2 portocala
Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm toate ingredientele solide, zahărul, făina, cacao și praful de copt, iar într-un alt vas le adăugăm pe cele lichide, punând și uleiul esențial de portocale sălbatice. Turnăm lichidele peste ingredientele solide și amestecăm până când omogenizăm totul.
Topim ciocolata neagră la baine-marie sau la cuptorul cu microunde și adăugăm o lingură de apă, iar apoi încorporăm în aluat și amestecăm totul bine până când omogenizăm. Împărțim compoziția în formele de brioșe pe care le tapetam cu hârtie specială, iar apoi punem în fiecare brioșă cuburi de portocale tăiate.
Coacem brioșele cu ciocolată și portocale la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute, iar atunci când sunt gata le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură de post ca la mănăstire. O rețetă pe care trebuie să o încerci