Rețeta de caise uscate, umplute cu mascarpone. Un desert rapid și gustos
Publicat pe 23.08.2022 la 18:39 Actualizat pe 23.08.2022 la 18:41
Dacă tot e vremea în care se coc caisele din grădină, de ce să nu preparați și rețeta de caise uscate, umplute cu mascarpone. Ingredientele sunt la îndemâna tuturor, deci nu trebuie să îți faci griji în privința asta.
- Rețeta de caise uscate, umplute cu mascarpone
- Cum pregătești desertul
Ingrediente
150gr caise turcești deshidratate/semideshidratate;
1 cană apă;
50gr zahăr;
7 păstăi cardamom verde;
coajă și sucul de la 1/2 lămâie;
125gr mascarpone;
1 lingură lapte;
1/2 păstaie vanilie;
fistic prăjit și măcinat mare.
Mod de preparare
Primul pas este sa pregătim caisele. Dacă acestea sunt deshidratate se pun într-o cană de apă călduță la înmuiat câteva ore. Dacă sunt semideshidratate nu trebuie înmuiate.
Puneți caisele cu apa, zahărul, sucul de lămâie, coaja de lămâie și păstăile de cardamom la fiert la foc mic, timp de, aproximativ, 20-30 minute, până se înmoaie. Dacă apa scade prea repede, puneți un capac.
După ce s-au înmuiat, scoateți caisele pe o farfurie și le lăsăți să se răcească.
În acest timp dați focul la mai mare și fierbeți siropul rămas până se îngroașă și devine vâscos. Lăsăți siropul să se răcească și scoateți aromele din el.
Amestecați mascarponele cu lapte până devine cremos. Adăugați vanilie sau apă de portocal.
Luați fiecare caisă și cu un cuțit ascuțit despicați caisă în două. Nu tăiați caisa de tot în două, doar puțin mai mult de jumătate.
Umpleți fiecare caisă cu crema de mascarpone. Treceți partea în care se vede crema prin fistic măcinat.
Caisele umplute sunt gata de servit.