Rețetă de cartofi cu brânză de vacă. Un preparat gustos pentru întreaga familie
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 30.09.2022 la 14:48
Actualizat pe 30.09.2022 la 14:48
Dacă îți dorești un preparat sănătos și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de cartofi cu brânză de vacă, care este destul de gustoasă și se poate realiza în doar câțiva pași. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de cartofi cu brânză de vacă
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă îți dorești un preparat cu mai puține calorii, dar în același timp și gustos, noi îți prezentăm rețeta de cartofi cu brânză de vacă, care este pe placul tuturor și ușor de realizat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de cartofi cu brânză de vacă
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 300 grame brânză de vaci
- 1 ceapă verde
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță oregano
- 50 ml smântână dulce
- piper alb
- 1 lingură pătrunjel
- 100 grame unt
- piper
- sare
Mod de preparare:
Într-o oală pune apă și adaugă sare, iar mai apoi las-o să dea în clocot. Adaugă cartofii feliați și lasă-i să fiarbă pentru 20 de minute. Pune brânza de vaci, ceapă verde tocată mărunt, usturoiul zdrobit și smântâna dulce într-un castron, iar mai apoi adaugă piperul alb, oregano, pătrunjelul tocat și sare după gust până când se omogenizează.
Pune feliile de cartofi pe fundul unui vas, iar mai apoi acoperă cu jumătate din amestecul de brânză de vaci și mai așează încă un strat de cartofi și pune restul de compoziție. Pune feliile de cartofi rămase și adaugă untul tăiat în bucăți. Adaugă sare, piper și lasă la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade Celsius.
Citește și: Rețetă de chec danez. Un desert delicios din pâine uscată