Rețetă de ceapă în oțet. Cum să prepari conserve italienești pentru iarnă
Publicat pe 11.09.2022 la 16:08 Actualizat pe 11.09.2022 la 16:09
Ceapa în oțet este o rețetă care se face ușor din ingrediente la îndemâna oricui. Este garnitura ideală asortată cu o friptură sau carne fiartă. Preparatul este unul italienesc și îl poți prepara chiar la tine acasă.
- Rețetă de ceapă în oțet
- Cum să prepari conserve italienești pentru iarnă
Ingrediente
-750 gr ceapă mică;
-250 ml oțet;
-100 gr zahăr;
-o lingură sare;
-piper;
-ulei de măsline pentru pus în gură borcanului.
Mod de preparare
Primul pas este să spălați toate ingredientele.
Apoi curățați ceapa, care se spală și se usucă puțin. Borcanele trebuie să fie perfect uscate în momentul în care se pune aceasta. Se poate folosi orice tip de ceapă.
Într-o oală se pun la fiert oțetul, zahărul, sarea și piperul. Când începe să fiarbă, se pune ceapa și se acoperă cu un capac. Aceasta se va lăsa la fiert pentru 5 minute.
Se lasă puțin la răcit, apoi se pun ceapa și lichidul în borcane, iar deasupra se pune ulei. Se închid borcanele și se sterilizează 15 minute din momentul în care fierbe apă.