Rețetă de chec cu brânză. Un aperitiv savuros pentru mesele în familie
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 17.06.2022 la 09:23
Actualizat pe 17.06.2022 la 09:24
Checul cu brânză este aperitivul perfect pentru orice masă. Preparat după o rețetă extrem de simplă, acest chec cu brânză, de preferat telemea, va deveni favoritul familiei voastre. Timpul de preparare și cel de gătire sunt foarte scurte.
- Cel mai bun chec cu brânză
- Rețetă cât se poate de simplă
Dacă îți dorești un chec aperitiv simplu de făcut și nu vrei să le faci pe cele pline cu carne, îți recomandăm checul aperitiv cu brânză. Nu putea fi făcut după o rețetă mai simplă și este absolut delicios. Cu doar cinci ingrediente, oferi familiei tale o gustare perfectă.
Rețetă de chec cu brânză
Vei avea nevoie doar de brânză, smântână, ouă, făină și puțină drojdie uscată pentru un chec cu brânză delicios. Cu aceste cinci ingrediente și respectarea pașilor explicați mai jos vei avea pe masă preparatul dorit.
Ingrediente
- 150 g brânză (telemea de preferat)
- 200 g smântână
- 3 ouă
- 200 g făina
- 1 plic de drojdie uscată
Mod de preparare
Pentru început, batem ouăle cu mixerul, ca apoi să adăugăm smântâna și să continuăm mixarea până omogenizăm amestecul.
Se adaugă făina amestecată cu drojdia, apoi brânza sfărâmată sau rasă. Acestea se încorporează cu lingura.
Se lasă aluatul la dospit aproximativ o oră. Opțional, puteți să-l acoperiți cu un prosop. Totodată, se poate face și fără dospire.
Compoziția se pune într-o tavă tapetată și se dă la cuptorul preîncălzit timp de 35-40 minute.
Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă ceva timp să se răcească. Abia după se poate tăia și poate fi servit familiei și invitaților voștri.
Citește și: Chec de castraveți. Rețeta unui preparat neașteptat de savuros